Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 27 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 828,42+0,37%

Вчора індекс Української біржі після солідного росту попереднього дня на 3,0%, знизився на помітні 1,4%. Вчора знизились в ціні чотири з п’яти індексних акцій УБ. На жаль вчора не була опублікована звітність «Райффайзен банк Аваль» за третій квартал 2016, яка б могла б підштовхнути місцевий фондовий індикатор вгору. Від квартальної звітності «Укрнафти», яка з’явилась вчора, багатого не очікувалось, і вона вийшла в принципі схожою на звітність цієї компанії за другий квартал поточного року. Одним з основних чинників вчорашнього зниження цін акцій на Українській біржі, якщо просто не основним, був негативний вплив зовнішніх ринків, які в цей день знижувались.

Що стосується звітності «Укрнафти» за третій квартал 2016, то тут все було багато в чому передбачуваним. Звітність в цілому, як вже згадувалось, вийшла дуже схожою на звітність за другий квартал 2016 року. Це і не дивно, якщо взяти до уваги ту обставину, що ціни на вуглеводні в другому та третьому кварталі не сильно відрізнялись. Позитивним, відповідно, є те, що за чистим прибутком компанія за результатами 9 міс. 2016 вийшла в плюс, враховуючи негативні результати першого кварталу через дуже низькі ціни на нафту в той період. Негативним фактом є те, що компанія збільшила податкову заборгованість з початку року час згідно з повідомленнями податкова заборгованість компанії зросла з початку року на 21% або на 2,1 млрд. грн. до 12 млрд. грн. Це абсолютно чітко видно також по балансу компанії (код рядка 1620). Внаслідок вичерпання родовищ та недо інвестування, приблизно на 10% рік до року знизився видобуток компанією нафти. В той же час, компанія повідомляє, що з початку 2016 року обсяги видобутку нафти стабілізувались. Учасники ринку не дуже позитивно оцінили звітність «Укрнафти» і ціна акцій компанії вчора знизилась на 3,3%. Хоча, начебто нічого несподіваного в звітності не було, а, з іншої сторони, ціна акцій «Укрнафти» в останній час є дуже волатильною. Тож і вчорашнє зниження ціни компанії, можливо, приписати виходу звітності «Укрнафти» можна досить умовно. Основні фінансові показники компанії в доларах США поквартально з 2005 року зображені на графіку, Мал. 1.

Вчора на 3,7% знизилась ціна акцій «Донбасенерго»; обидві акції: «Донбасенерго» та «Укрнафти» в ціновому плані показали вчора найгірший результат.

Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора були незначно вище середньоденних за останні півроку та рік. Технічна картина в індексі УБ наразі дуже суперечлива.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 знизився на 0,4%. При цьому зниження індикатору на момент закінчення торгів акціями в Україні складало 0,7%. Основні фондові індекси США закінчили вчорашні торги різнонаправленим рухом. Однак, знову ж таки, на момент закінчення торгів в Україні вони помітно посідали, і вже по ходу торгів значно відновились або й деякі вийшли в плюс. Широкий фондовий індекс США S&P 500 закінчив вчорашні торги невеликим мінусом у 0,2%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цієї середи втратив 0,85%.

Причиною зниження закордонних бірж є, перш за все, досить чи занадто висока ціна акцій в США при не рості корпоративних прибутків, які зараз близькі до максимально можливих на найближчі роки та перспективі підвищення базової відсоткової ставки в США в грудні, а потім ще два чи три рази в 2017 році. Таким чином, після росту відсоткових ставок з’явиться більше альтернатив для інвестицій, що негативно для акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси слабко знижуються. Індекс MSCI EM втрачає трохи менше 0,7%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси дуже слабко знизяться.

Європейські трейдери зранку звертають увагу на великий обсяг свіжих публікацій звітності європейських емітентів за третій квартал 2016, британські учасники ринку  на публікацію даних по ВВП Великобританії за третій квартал 2016, в фоновому режимі учасники фінансових ринків продовжують свої роздуми про те чи вдасться картелю ОПЕК досягнути в кінці листопада угоди по зменшенню/«замороженню» видобутку нафти.

Ми ж нетерпінням очікуємо публікації звітності «Райффайзен банк Аваль» за третій квартал 2016 року. Це останній емітент з індексної корзини УБ, який має опублікувати звітність, і який, до речі, раніше публікував її першим. Саме вихід позитивної, як очікується, звітності цього банку не тільки може в позитивну сторону переломити хід торгів на місцевій фоновій біржі, але й дуже імовірно переломить. Та трейдерам необхідно бути обережними – зовнішній фон сьогодні несприятливий, а вихід звітності може мати місце, як сьогодні, так і завтра чи в один з наступних днів. Тож місцевий ринок акцій може несподівано розвернутись в будь-яку сторону.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 октября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду