Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 28 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 839,08+1,29%

Вчора індекс Української біржі несильно підріс, додавши 0,4%. Звітність «Райффайзен банк Аваль» за третій квартал 2016 вчора так і не з’явилась і місцевий ринок акцій, найімовірніше, рухався під впливом зовнішніх ринків, частина з яких (Європа) вчора також незначно підростала в другій половині дня по Україні, а також в результаті впливу технічного фактору – певної стабілізації після зниження ринку.  Хід торгів часто пізніше по часу змінюється під впливом руху на американських біржах, як було і вчора, але місцевий ринок цього в багатьох, якщо не більшості, випадків не застає. Що стосується звіту банку, то тут імовірна причина затримки полягає в тому, що зараз фінансова звітність «Райффайзен банк Аваль», яка публікується в Україні, точно така ж, яку використовує материнський банк, і вона відповідає всім вимогам МСФЗ. Раніше у «Райффайзен банк Аваль» було дві різні звітності, які дуже сильно відрізнялись в частині прибутків та навіть доходів, що було у великій мірі пов’язано з різним принципом формування резервів під проблемну заборгованість. Навіть, умовно, складалось враження, що мова йде про два зовсім різні банки близькі за розміром. Відповідно «українська» звітність з’являлась помітно раніше. Мабуть, що підготовка повноцінної квартальної звітності, яка інтегрується у звітність всієї групи та ще й надається впливовому другому акціонеру займає більше часу.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600, який в середині вчорашнього дня зростав, під впливом негативної динаміки на американському ринку в результаті практично не змінився по величині. Широкий фондовий індекс США S&P 500 цього четверга просів ще на 0,3%. На цей фондовий індикатор тиснуть вниз, м’яко кажучи, зависокі ціни акцій корпорацій США та скора перспектива росту відсоткових ставок в цій країні. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора втратив 0,6%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються; на європейські слабко знижуються. Індекс MSCI EM втрачає близько 0,2%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси слабко знизяться.

Основні середньострокові фундаментальні фактори залишаються незмінними. Це високі ціни акцій в США та перспектива росту відсоткових ставок, що негативно для цін акцій і вибори в США 8 листопада (голосування, в якому можна брати участь заздалегідь, уже розпочалось кілька тижнів тому назад); останній чинник відіграє стабілізуючу роль на ринках акцій. Звичайно, є також публікація звітності корпорацій по всьому світу за третій квартал, від якої в цілому (а не по окремих емітентах) в США та Європі особливих несподіванок не ждуть. До речі, дохідність 10-и річних облігацій США вже підросла до 1,84%, як і дохідність суверенів ряду інших країн.

За відсутності звітності «Райффайзен банк Аваль» і неясності коли вона з’явиться, та за умов, коли закордонні фондові ринки протягом дня, щоправда, без великої динаміки, змінюють напрямок свого руху, трейдери на Українській біржі мають бути сьогодні також готовими до зміни напрямку руху цін місцевих акцій. Визначитись заздалегідь, як підуть торги в такому ринку досить складно, якщо взагалі можливо. Публікація звітності «Райффайзен банк Аваль» може кардинально переломити хід торгів (дуже імовірно в сторону зростання). Без цього ціни акцій будуть рухатись або під впливом зовнішніх ринків, або, як це нерідко бувало останнім часом, технічним чинником, або під впливом відносно невеликих, але досить чутливих для місцевого малоліквідного фондового ринку купівель чи продажів акцій одним чи декількома впливовими його учасниками.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 октября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду