Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 31 октября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 848,43+1,11%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 1,3% в протилежність основним світових фондовим індексам, які в той день незначно знизились. Якщо говорити про імовірні причини цього, то їх, скоріше за все, дві: технічний фактор – до цього ціни місцевих акцій помітно просіли, а також власне і самі дуже низькі ціни місцевих акцій, які були основним фактором росту місцевого фондового ринку півроку (точніше 6,5 місяців) перед останнім недавнім відносно невеликим зниженням місцевого фондового ринку на фоні радикального покращення корпоративних фінансових результатів місцевих емітентів. Фактично місцевий фондовий індикатор зараз практично повністю відновився до значення перед його останнім зовсім недавнім зниженням. Суттєво останнього робочого дня минулого тижня підросли акції «Центренерго» (+2,4% по ціні закриття) та Райффайзен банк Аваль (+1,9%). Інші акції з індексної корзини УБ мали минулої п’ятниці доволі слабку динаміку. Райффайзен банк Аваль єдиний з п’яти емітентів, акції, яких входять до індексної корзини УБ, що поки не опублікував звітність за третій квартал 2016 року.

Обсяги торгів акціями на Українській біржі минулої п’ятниці трохи підросли в порівнянні з попередньою торгової сесією і перевищили, хоча і не дуже суттєво середньоденні за останні півроку та рік.

Минулої п’ятниці широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600, знизився на невеликі 0,3%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 того дня просів ще на 0,3% після приблизно такого ж за величиною зниження минулого четверга. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці втратив 0,2%. Всі згадані індекси, які охоплюють більшу частину світового фондового ринку, після досягнення якийсь час назад локальних піків, в останні дні перебувають в стані невеликої негативної корекції.

Наразі після початку ще одного розслідування ФБР з приводу електронної пошти одного з основних кандидатів на президентських перегонах в США Хіларі Клінтон, оглядачі зазначають в якості з однієї з причин зниження фондового ринку США минулої п’ятниці істотно більшу невизначеність, стосовно результатів президентських виборів в США, які в основному пройдуть 8 листопада (вибори вже проходять, а колегія виборців – вибори непрямі - формально проголосує в грудні). Хоча є два інші фактори, які видаються основними і більш важливими – це високі ціни акцій та перспектива росту відсоткових ставок в США. Є також сезон звітності в США і публікація великої кількості корпоративних звітів і США на цьому тижні, а також публікація показника росту ВВП США в третьому кварталі 2016, який досяг значної відмітки у 2,9% після невиразного росту другого кварталу і більш, як невиразного, росту першого. Хтось також каже про певний негативний вплив на фондовий ринок Америки недавнього зниження цін на нафту.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси зростають, а на європейські, навпаки, слабко знижуються. Індекс MSCI EM втрачає незначних 0,1%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси слабко знизяться.

В Україні учасники місцевого ринку акцій очікують публікації звітності Райффайзен банк Аваль за третій квартал 2016 року, яка може дати додатковий поштовх до росту місцевого фондового ринку. Що стосується іншого, то сьогодні на світових фондових ринках очікується відносно спокійний день. Імовірно, фондові індекси США сьогодні несильно підростуть після зниження останніх днів. Але чи буде це мати вирішальний вплив на інші фондові ринки саме сьогодні - навряд. Місцевий фондовий ринок в цій ситуації може рухатись сам по собі. Тут до публікації звітності банку можливі різні варіанти, з більшою імовірністю незначної динаміки. Тож, місцевим трейдерам сьогодні необхідно бути готовими до руху ринку в будь-якому напрямку. Хоча, видно, що місцевий ринок акцій в середньостроковій перспективі тяжіє до росту на фоні відновлення української економіки, росту прибутків місцевих емітентів, зменшення ризиків інвестування в Україні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 31 октября 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Еженедельный обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду