Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 2 ноября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 829,79-1,64%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,6% після зростання двох попередніх торгових сесій відповідно на 1,1% та 1,3%. Індексу УБ так і не вдалось вже другий раз за останній місяць подолати відмітку у 855 пунктів. Причиною вчорашнього просідання індикатору став справжній ціновий провал однієї з п’яти індексних акцій Української біржі – акцій «Донбасенерго», які і внесли практично увесь вклад в зниження фондового індикатору. Акції цього емітента вчора втратили по ціні закриття 13,6%, по біржовому курсу – 13,0%. Лише їх невелика вага в індексній корзині УБ – лише 5,4%, в порівнянні з від 20,4% до 26,5% інших акцій стала перепоною для значного зниження фондового індикатору Української біржі. Ціни інших індексних акцій УБ вчора змінились незначно і переважно в позитивну сторону. Обсяги торгів акціями «Донбасенерго» вчора значно підросли в порівнянні з попередніми днями і ледь не в 10 разів (чи точніше 6-7 разів) перевищили середньоденні обсяги торгів цими акціями на Українській біржі в попередні місяці, що опосередковано вказує на велику імовірність сильного розпродажу цих паперів вчора одним або декількома впливовими учасниками місцевого фондового ринку. Взагалі обсяги торгів акціями  «Донбасенерго» були останнім часом дуже малими в порівнянні з іншими індексними акціями УБ, що і відобразилось у малій вазі цього паперу в індексній корзині біржі (хоча там критерії ваги дещо інші).

Що зумовило саме вчора провал в ціні акцій «Донбасенерго» сказати важко. Фінансова звітність компанії за третій квартал 2016 з’явилась тиждень назад. Проблеми компанії давно відомі – це не оплата електроенергії відпущеної Старобешівською ТЕС на НКТ, і публікація нової звітності компанії принципово нічого нового не дала. Звітність «Донбасенерго» за третій квартал 2016 була дуже подібна до звітності цього емітента в попередніх періодах. Ціна акції компанії з формальної точки зору зараз дуже і дуже мала. Але насправді її практично нереально більш-менш точно справедливо оцінити, навіть з прив’язкою до поточного стану ринку. Інформація про зміну номінального власника (і можливо також міноритарного власника) теж не нова, їй теж вже більше двох тижнів. Так що… Буває, що, як кажуть, «на когось накатує».

Обсяги торгів акціями на Українській біржі в цілому вчора були на рівні близькому до середньоденних за останні півроку та рік.

Вчора в цілому на світових фондових ринках видався негативний день. Загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600, знизився цього вівторка на 1,1%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора втратив 0,7%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора просів на 0,3%.

Серед причин зниження на світових ринках називають суттєве зростання шансів на перемогу на президентських виборах в США Дональда Трампа та початок чергового засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС цієї країни. Як очікується через президентські вибори ФРС залишить в листопаді базову відсоткову ставку в США незмінною, але з великою ймовірністю підніме її в грудні, що досить сильно нервує зачну частину учасників фондових ринків. «Сезон звітності» за третій квартал 2016 року продовжується публікацією квартальних звітів компаній по всьому світу. Великих несподіванок в цілому, якщо не брати окремих емітентів, він поки не приніс.

Сьогодні зранку негативні настрої на фондових ринках продовжують домінувати. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси знижуються. Індекс MSCI EM зранку втрачає 1,1%, наздоганяючи індекси розвинутих країн, які вчора знизились більше. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси знизяться. Хоча, як показав вчорашній день напрямок торгів може змінюватись по ходу торгів. Що стосується причин зниження сьогодні, то називаються ті самі фактори, що і вчора, які вже були перераховані в цьому огляді трохи вище.

На цьому фоні невизначеності місцевому українському фондовому ринку сьогодні буде непросто зростати. Щоправда, якщо подивитись на тижневий графік індексу УБ, то видно, що індикатор поки не сходить з лінії зростання і вчорашнє його денне зниження цілком вписується в картину коливань при зростаючому тренді. Тому, трейдери мають бути сьогодні готові, як до продовження росту індикатору Української біржі, так і до його можливого зниження.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 2 ноября 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду