Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 3 ноября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 832,36+0,31%

Вчора індекс Української біржі знизився на суттєвих 1,6% на фоні вчорашнього помітного зниження основних світових фондових індексів. Дуже імовірно саме цей негативний тренд на світових фондових ринках став причиною вчорашньої негативної динаміки і на місцевому ринку акцій. Додаткових негативним фактором стало, дуже імовірно, і те, що зниження основних світових фондових індексів триває вже декілька останніх торгових днів з помітною негативною динамікою.

Більше за інші з індексних паперів УБ вчора втратили в ціні акції компаній електричної генерації: «Центренерго» (-3,6%) та «Донбасенерго» (-3,3%), а також акції «Укрнафти» (-2,25%). Обсяги торгів акціями на Українській біржі цієї середи дещо підросли в порівнянні з попереднім днем і були на рівні або дещо вищими за середньоденні обсяги торгів протягом останніх півроку та року.

Технічна картина в індексі Української біржі почала виглядати несприятливо – подвійна вершина з другим піком нижчим за перший разом зі зниженням за результатами останніх двох торгових сесій.

Загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600, знизився цього вівторка на 1,1%, приблизно на ту саме величину, як і за день до цього. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора втратив 0,65% після зниженням днем раніше на 0,7%. Індекс S&P 500 знижувався останніх сім торгових днів поспіль. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора закінчив торговий день з негативним результатом у -1,4%. Що стосується останнього індикатору – то після вчорашнього зниження він практично, майже досяг  своєї лінії підтримки у 885-890 пунктів, що разом зі стабілізацією цін на нафту, які теж вчора досягли свого локального мінімуму, і від яких помітно залежить значення цього фондового індикатору може означати подальшу стабілізацію індексу MSCI і, навіть перехід його до росту. В той же час індекси STOXX Europe 600 і S&P 500 зараз знаходяться на своїх тримісячних мінімумах і нижче своїх середньострокових ліній підтримки.

Серед причин вчорашнього зниження американських та європейських фондових індексів оглядачі зазначають невизначеність стосовно результатів президентських виборів в США, які відбудуться менш, ніж за тиждень – 8 листопада (формальний остаточний другий етап непрямих виборів голосування відбудеться в грудні, а фактично багато з виборців хто вже проголосував). Проте на ринок мабуть в більшій мірі тисне перспектива росту відсоткових ставок в США незабаром. Вчора Комітет по відритим ринкам США вчора після дводенного засідання залишив базову відсоткову ставку в країні незмінною, але, як вважається, це через президентські вибори, і ставка буде підвищення на наступному грудневому засіданні. Однак Комітет не зробив явної чіткої заяви стосовно можливості підвищення базової ставки наступного місяця, чого деякі очікували, і є такі учасники ринку, хто вважає, що ставка в груді підвищена не буде.

Що стосується сьогоднішньої динаміки на світових фондових майданчиках. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку сьогодні «на негативній території», тобто торгуються з мінусом (але невеликим). Індекс MSCI, який має, як вже зазначалось подвійну підтримку – технічну та зі сторони певного росту цін на нафту, зранку втрачає дуже незначно – трохи більше 0,1%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси несильно знизяться. На фоні кількаденного зниження світових фондових індексів сьогодні зовсім не виключений відскік світових фондових індексів наверх. Тим більше, що ранішнє зниження індексів буде чи є досить невеликим.

На цьому фоні, звичайно, простіше написати, що місцевий ринок акцій сьогодні продовжить своє зниження. Проте, можливість певного розвороту світових фондових ринків сьогодні наверх, робить цілком можливим з немалою імовірністю і невеликий ріст місцевого ринку акцій цього четверга. Таким чином, трейдери мають бути готовими до будь-якого напрямку торгів. На початку торгової сесії дещо імовірною видається негативна динаміка, але по ходу дня все може змінитись.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 3 ноября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду