Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 4 ноября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 836,3+0,47%

Вчора індекс Української біржі, протягом всієї торгової сесії коливаючись коло відмітки закриття попереднього дня, за результатами торгів підріс на 0,3%. В цілому місцевий фондовий ринок вів себе подібно до закордонних бірж, які пробували в цей день переломити негативну зміну попередніх торгових сесій і, переважно, мали слабку динаміку. Більше всього додали вчора в ціні акції «Донбасенерго», ціна яких за дві попередні торгові сесії досить суттєво знизилась. Однак, не вони внесли найбільший внесок у вчорашній ріст індикатору місцевої біржі в силу своєї низької ваги в індексній корзині УБ, а акції «Центренерго» та Райффайзен банк Аваль, які підросли вчора відповідно на 0,6% та 0,7%. Обсяги торгів акціями на Українській біржі цього четверга суттєво знизились в порівнянні з двома попередніми торговими сесіями, і були в діапазоні 60-65% середньоденних за останні півроку та рік.

Вчора найбільші світові фондові біржі, як вже зазначалось, пробували перейти від зниження до росту. Робили вони це в основному безуспішно. Загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 цього четверга практично не змінився по величині. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора на початку торгової сесії в США торгувався з позитивною зміною. Але в другій половині дня в США, точніше на Східному побережжі цієї країни, індекс почав знижуватись, і його зниження прискорилось під кінець торгів. В результаті вчора цей фондовий індикатор втратив 0,4% і це був вже його восьмий торговий день зниження поспіль. Хоча, в жодний з цих днів не було якоїсь по справжньому сильної негативної динаміки цього індексу. І, хоча, це самий тривалий період зниження S&P 500 за останні п’ять років, загальна величина його зниження не є великою і в цілому за цей період складає 3,4%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора опустився на 0,6%.

В якості основної причини вчорашнього зниження на світових фондових біржах називають нервування учасників ринків акцій перед виборами президента США. Хоча, вкотре повторимось, абсолютно не варто скидати з шальок ваг високі ціни акцій в США та скору перспективу росту відсоткових ставок в цій країні і, на жаль, не тільки в США. Ринки чекає поступове «переосмислення ризиків» чи, скоріше, чи правильніше, відновлення привабливості боргових фінансових інструментів за рахунок зростання їх дохідності або ж обидва пов’язані чинники разом. Окрім того, ріст відсоткових ставок неминуче трохи «підріже» корпоративні прибутки за рахунок більших відрахувань на сплату відсотків, що також негативно для цін акцій. З іншої сторони вища інфляція трохи «розжене» корпоративні доходи, а значить також позитивно вплине на прибутки – хоча і в меншій мірі.

Сьогодні буде опублікований черговий місячний звіт по ринку праці в США. Хтось може ще очікує, що звіт внесе більшу ясність стосовно стану американської економіки та перспективи підвищення відсоткових ставок.

З технічної точки зору індикатор S&P 500 опустився нижче ковзної п’ятидесятиденної і пару днів назад «пробив» лінію підтримки у 2100 пунктів, але, в той же час, є певні значимі ознаки «виснаження» негативного тренду на американському ринку акцій, і таким чином сьогодні чи через кілька днів є імовірність переходу до росту, перш за все в акціях найбільших корпорацій Америки, які входять до індексної корзини вузького консервативного фондового індексу США Dow Jones.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси дуже слабо підростають. Ф’ючерси на європейські фондові індекси природно знижуються – адже фондовий ринок Європи «не застав» вчорашнього зниження цін акцій в США і закінчив торги на «нейтральній території». Тож тут зниження є просто запізнілим слідуванням за американським трендом. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси несильно знизяться. Індекс MSCI EM зранку втрачає незначні 0,2-0,3%.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій сьогодні залишається невизначеним. В цій ситуації та за відсутності потужних місцевих українських драйверів для зміни цін українських акцій, ситуація на Українській біржі, найбільш імовірно, буде розвиватись подібно до того, як це було вчора –  місцевий ринок акцій буде коливатись. Ціни українських акцій можуть сьогодні змінювати напрямок свого руху по ходу торгів і, навіть, врешті, визначитись більш чітко, куди їм піти. Однак, попередньо це спрогнозувати не дуже просто, і такі очікування на сьогодні є досить недостовірними. В результаті, трейдерам необхідно бути готовими до змін напрямку рух цін місцевих акцій, тримаючи в умі, що відносно нейтральна поведінка ринку сьогодні є найбільш імовірною.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 ноября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду