Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 7 ноября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 834,42-0,22%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі, відновлюючись і долаючи негативний вплив зовнішніх ринків, підріс ще на 0,4%, після росту за результатами попередньої торгової сесії на 0,3%. Ріст був доволі обережним, і індексу ще необхідно пройти певний шлях для відновлення хоча б до рівня двох недавніх попередніх локальних максимумів. Більше за інші того дня додали в ціні акції «Донбасенерго» (+1,5%), які недавно суттєво знизились. В ціні того дня зросли чотири з п’яти індексних акцій УБ. Обсяги торгів акціями минулої п’ятниці на Українській біржі ще трохи знизились в порівнянні з торговою сесією минулого четверга і були на рівні 55-60% середньоденних за останні півроку та рік.

Минула п’ятниця для світових фондових ринків видалась негативною. Загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 того дня знизився на 0,8%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,2%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці  опустився ще на 0,5%.

Сьогодні зранку все виглядає набагато оптимістичніше. Ф’ючерси на американські фондові індекси показують значний ріст, чи, як часто кажуть учасники закордонних ринків, «підстрибнули» (уверх), додаючи 1,2-1,3%, що буває нечасто. Ф’ючерси на європейські фондові індекси також суттєво підростають. Індекс MSCI EM зранку зростає вже на 1,1%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси суттєво підростуть.

Всьому причина – завтрашні вибори президента США, а точніше заява (вже друга, якщо брати і літню) генерального директора ФБР Джеймса Комі, про те, що немає підстав для переслідування одного з двох головних претендентів на найвищу державну посаду в США Хіларі Клінтон з точки зору змісту її електронної пошти (нагадаємо, що мова йшла про те, що приватна електронна пошта кандидата могла містити конфіденційну державну інформацію за часів її перебування на посаді Держсекретаря).

Звичайно є ще й фундаментальні чинники – об’єктивна реальність, які будуть діяти не сьогодні-завтра, а в середньостроковій перспективі, і які нікуди не ділись. Та все це буде через певний час.

Можна ще згадати, що минулої п’ятниці в США був опублікований черговий місячний (жовтневий в даному випадку) звіт по ринку праці в цій країні, але на фоні виборів, йому зараз приділяють невелику увагу. А між тим, американська економіка додала в жовтні 161 тис. робочих місць, що лише дещо нижче, ніж очікувалось (175 тис.). Офіційний рівень безробіття в країні залишився на тому самому низькому рівні практично повної зайнятості – 4,9%. Звичайно, зараз вже має немалий сенс дивитись більше на звіти по інфляції.

Тому на сьогодні настрій зовнішніх ринків оптимістичний і найбільш імовірним, і досить імовірним, сценарієм сьогоднішніх торгів на Українській біржі є переконливий ріст цін місцевих акцій. Хоча не забуваємо – буває всяке, а місцева біржа має і власний характер. Страховка не завадить.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 7 ноября 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду