Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 14 ноября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 811,69-3,1%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі втратив 1,2% після росту попереднього дня на 1,3%. В останній тиждень індикатор місцевої біржі рухався зі значними коливанням день від дня, поступово відновлюючись. Минулого четверга індекс УБ, закінчивши торги на відмітці у 848 пунктів, ледь не «дотягнув» до значень своїх двох попередніх локальних максимумів. Обсяги торгів на Українській біржі минулої п’ятниці були на рівні середньоденних за останні півроку та рік.

В цілому ж поведінка місцевого фондового індикатору була схожою (але з часовим лагом на пів дня - один день) на поведінку західних фондових бірж, які в свою чергу, орієнтувались на поведінку суто американських фондових індикаторів, слідуючи в їх руслі. На поведінку фінансових ринків минулого тижня впливала фактично одна подія – вибори президента США та їх результати.

Що стосується індивідуальних паперів, якщо брати певний нетривалий проміжок часу. Ціновим лідером серед індексних паперів на місцевому фондовому ринку в останні дні стали акції «Донбасенерго». Минулої п’ятниці їх ціна зросла на 4,8%, в той час, як ціна інших індексних акцій знизилась. Однак, цьому росту акції «Донбасенерго» завдячують своєму сильному ціновому зниженню на початку листопада. Крім того, в кращу сторону серед індексних паперів вирізняються акції «Райффайзен банк Аваль». Потім ідуть акції «Центренерго», які в певний немалий часовий проміжок сильно додали в ціні, але в останні дні та тижні ведуть себе майже так само, як і індекс УБ. В аутсайдерах – акції «Укрнафти». Ну, і якщо брати місячний інтервал, а не останні дні, – в аутсайдерах також акції «Донбасенерго», які є лідером по зниженню на більшому часовому проміжку. Судячи з останньої динаміки, – вони чи, скоріше їх, пробують відновити в ціні.

Позитивною новиною для місцевого українського фінансового ринку є підвищення міжнародним рейтинговим агентством Ficth суверенного рейтингу Україні з «ССС» до «В-».

Минулої п’ятниці широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600  знизився на 0,4%; широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,1%, але знаходячись коло локального піку. А от композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився минулої п’ятниці на дуже значні 3,0% після просадки минулого четверга на 0,5% та після зниження ще попереднього дня на 2,5%. Поведінка цього фондового індикатору в останні дні дуже тривожить. Від останнього локального максимуму 24 жовтня він втратив вже 7,5%. І, навіть позначивши непогане відновлення в короткий період з 3-4 листопада по 8 листопада індекс MSCI EM вже з цього значення 902 пункти почав знову знижуватись, і на кінець минулої п’ятниці втратив від нового локального максимуму вже 5,9%. Іншими словами, в останні дні динаміка індексу MSCI EM – це різке зниження. Проблема полягає в тому, що індекс Української біржі має доволі сильну позитивну кореляцію з індексом MSCI EM – лише з певним невеликим часовим лагом.

Варто також звернути увагу на поведінку 10-и річних облігацій США, дохідність яких досягла вже 2,2% та курс євро по відношенню до долара США, який знизився до відмітки 1,08 долара за євро. Ринок явно закладає збільшення відсоткових ставок в США.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM втрачає ще 0,6%. Зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси суттєво підростуть.

На цьому доволі заплутаному зовнішньому фоні непросто будувати очікування стосовно поведінки місцевого фондового ринку. Згідно з логікою торгів останніх торгових днів, після зниження минулої п’ятниці та на фоні росту європейських фондових індексів можна, скоріше, очікувати від сьогоднішніх торгів на Українській біржі позитивної динаміки. Однак, в такій ситуації, як є зараз, трейдерам варто бути пильними і більше страхуватись, ніж зазвичай.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 ноября 2016
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду