Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 15 ноября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 791,11-2,54%

Вчора індекс Української біржі знизився на суттєві 3,1%, перейнявши (традиційно з певним невеликим часовим лагом) загальний доволі негативний тренд на фондових ринках країн, які розвиваються. Цього в принципі можна було легко очікувати, можливо, не вчора, а сьогодні чи через кілька днів, тому що позитивна кореляція між індексом УБ і композитним індексом країн, які розвиваються, MSCI EM (з часовим лагом), як вже згадувалось і в попередньому огляді і раніше з ілюстраціями, історично сильна, що цілком зрозуміло. За останні чотири торгові дні до сьогодні індекс MSCI EM втратив 7,0%. Таким чином, індексу Української біржі не вдалось не тільки утриматись на траєкторії повільного відновлення останніх днів, але й коло останніх локальних максимумів на рівні 848-855 пунктів. Вчора індикатор провідної місцевої біржі вийшов на рівень своєї найближчої середньострокової підтримки. Технічна картина двох чи то трьох послідовних вершин в індексі УБ – несприятлива. Однак, вихід на рівень підтримки, як і сьогоднішня ранішня дуже слабка позитивна динаміка індексу MSCI EM (+0,3%), як і ранішній ріст цін на нафту, говорять про те, що місцевий фондовий індикатор може зі значною імовірністю принаймні затриматись коло поточних рівнів, а то й зупинитись в зниженні.

Вчора негативний результат після закінчення торгів мали всі п’ять індексних акцій УБ. Найбільше – 9,5% втратили в ціні акції «Донбасенерго», які в останні дні помітно відновлювались і частково відновились після суттєвого свого зниження на початку листопада. Фактично за вчорашню торгову сесію ці акції втратили всі свої «досягнення» останніх днів, те відновлення, про яке згадувалось і повернулись до своїх найнижчих цінових значень за останній час - 2-ого листопада.

Хоча вони були не єдині в значному зниженні на місцевій біржі. Менший, але теж доволі негативний результат мали ще дві (або три – як подивитись) індексні акції УБ. І лише акції «Мотор Січі» знизились вчора помірковано – на 0,7%. Обсяги торгів акціями вчора на Українській біржі приблизно в два рази перевищили середньоденні за останні півроку та рік.

Минулої п’ятниці широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600  підріс на незначні 0,2%; широкий фондовий індекс США S&P 500 майже не змінився. Він знаходиться коло локального піку і, навіть недалеко від історичного піку. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, і про який вже згадувалось знизився цього понеділка на 1,2%.

Вся торгівля фундаментально все ще поки розгортається коло результатів недавніх президентських виборів в США. Хоча, схоже, вже в найближчі дні поступово інші чинники будуть набирати вагу.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси несильно підростуть. Як вже згадувалось, індекс MSCI EM додає

Як вже згадувалось вище досягнення рівня середньострокової підтримки індексу УБ, ранішній ріст індексу MSCI EM, невелике зниження дохідностей 10-и річних облігацій США та ріст цін на нафту дають непоганий шанс сьогодні на невеликий ріст і місцевого фондового ринку. З іншої сторони є певне питання у тому, що індикатор місцевої біржі рухається з невеликим у кілька днів – тиждень часовим лагом по відношенню до індексу MSCI EM. А той знижувався до сьогоднішнього ранку чотири сесії підряд. І все ж ризикнемо припустити, що ціни місцевих акцій, скоріше, сьогодні стабілізуються і, навіть, дещо підростуть. Хоча цілком можливі і інші сценарії, і трейдерам необхідно бути дуже обережними.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 ноября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду