Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 17 ноября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 797,93-0,83%

Вчора індекс Української біржі непогано підріс додавши 1,7% після того, як за три попередні торгові сесії від свого локального максимуму індикатор в сумі втратив 6,7%. Поведінка індексу УБ в останні торгові дні була дуже подібною до поведінки композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, – була лише дещо стиснута по часу і мала певний невеликий часовий лаг – в один день. Індекс MSCI EM теж за чотири торгові дні втратив значні 7,0%, а потім вже за останні два дні підріс на 1%. У великій мірі велика кореляція між згаданими двома фондовими індикаторами зумовлена аналогічним ставленням до зміни оцінок ризиків інвестування, а також фундаментальними факторами, які лежать в основі їх ціноутворення, як, наприклад, відсотковими ставками, цінами на сировину, загальним боргом країн, ростом економіки, тощо.

Вчора на УБ зросли в ціні чотири з п’яти індексних акцій. В мінусі були лише акції «Донбасенерго» (-3,8%), які в останній час мають дуже високу волатильність. Проте їх вплив на індикатор біржі був мінімальним, оскільки в індексній корзині УБ вони мають вагу лише 5,5%, в той час, як вага кожного з інших чотирьох індексних паперів складає від 19% до 26%. Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора суттєво знизились в порівнянні з попередніми двома торговими сесіями, але помітно перевищили середньоденні за останні півроку та рік, що непогано.

В цілому на світових фондових ринках вчорашній день був днем зі змішаною динамікою. Індекс MSCI EM цієї середи додав 0,7%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600  знизився на незначні 0,2%, широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив менше 0,2%. 

Короткостроковий вплив результатів президентських виборів в США поступово сходить на внівець. Як вже зазначалось, це зовсім не означає, що, їх наслідків для фінансових ринків не буде або ж через деяких час не буде тимчасових раптових дуже різких і значних рухів на фінансових ринках, опосередковано зумовлених  результатами виборів. На перший план в найближчій перспективі виступить дуже імовірне підвищення базової ставки в США в середині грудня, яке практично не залежить від результатів голосування. Сьогодні відбудуться слухання в Об’єднаному комітеті Конгресу США з економічних питань, в якому прийме участь Голова ФРС США Джанет Єллен. Обговорення монетарних та фіскальних економічних стимулів в цій країні, можливої податкової реформи, на сьогоднішньому засіданні обіцяє бути дуже непростим.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко підростають, на європейські – незначно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси слабко втратять. Індекс MSCI EM знижується на 0,2%.

На цьому фоні варто, скоріше, сьогодні очікувати слабкої динаміки на Українській біржі. Індикатор УБ як і ціни акцій можуть протягом дня переходити з позитивної в негативну зону і навпаки (точніше з зони позитивної зміни в зону негативної зміни). Результат торгів, як видається з приблизно рівними очікуваннями може бути різним – як в одну, так і іншу сторону, але навряд чи індексні акції УБ, за окремими виключеннями, за результатами торгів будуть сьогодні мати значну зміну.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 ноября 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду