Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 22 ноября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 803,54+0,01%

Вчора індекс Української біржі знизився на незначні 0,2%. Хоча, по ходу дня індикатор провідної місцевої фондової біржі втрачав суттєво більше – в мінімумі  його зниження досягало значення 1,5%, і вирівнювання цін акцій відбулось ближче до кінця торгів. Тим не менш, індекс УБ виходив вчора і в невеликий плюс. Обсяги торгів акціями на УБ вчора значно підвищились в порівнянні з мінімальними минулої п’ятниці, мінімальними від другої половини січня 2016, і склали близько 80% середньоденних за останні півроку та рік.  Однак, варто звернути увагу на те, що вчора не було угод з акціями «Мотор Січі», що буває не так вже й часто – з середини січня 2016 року – це третій такий випадок. Тобто, ліквідність ринку все ж була дещо пониженою. В цілому ж з періоду після 9-10 листопада індексні акції місцевої біржі, що стосується їх цін, ведуть себе дуже подібно – яскравих лідерів чи аутсайдерів немає. Можливо, варто звернути увагу лише на певну трохи більшу слабкість ціни акцій «Укрнафти». Трохи більш впевненіше за інші індексні папери вели себе в ціновому відношенні акції «Центренерго».

Вчора на світових фондових ринках видався позитивний день. Всі три провідні американські фондові індекси: S&P 500, Dow Jones Industrial Average і NASDAQ вчора закрились на своїх нових історичних максимумах. Широкий індекс S&P 500 при цьому додав вчора 0,75%. Ріст на європейських ринках був скромнішим. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 в перший день цього тижня додав 0,25%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчорашній торговий день закінчив з плюсом у 0,3%,

Головною причиною вчорашнього росту на американському фондовому ринку називають вчорашній значний ріст цін на нафту, як і на ріст цін на сировину взагалі. Хтось покладає надії на досягнення угоди між країнами ОПЕК про замороження обсягів видобутку нафти на зустрічі в кінці листопада. Хоча, фахівці зазначають, що такої угоди, навіть за умови її досягнення будуть не дуже твердо притримуватись, і ціна нафти буде в найближчі місяці коливатись в діапазоні 40-50 доларів США за барель (тут мова йде про американську марку WTI).

Інші говорять про надію на фіскальне стимулювання в США після недавніх виборів, яке компенсує більш слабкі монетарні стимули, а також можливість широкого фіскального стимулювання і в багатьох інших країнах світу. Це, мовляв, позитивно для економіки, що дійсно є фактом. Однак наскільки широким та наскільки ефективним буде таке стимулювання в поточних умовах – це питання. Чи виправдаються ці надії, особливо в частині, що впливає на ціни акцій – ще буде видно. Імовірно, через певний нетривалий час можна чекати сплеску інфляції, яка тимчасово дещо підніме корпоративні прибутки, але не на тривалий час.

Іншими словами – чи виправданий недавній ріст на американському фондовому ринку з точки зору, скажімо, перспективи наступних шести – дев’яти місяців, сказати важко. А якщо точніше – в цьому є немалі сумніви.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси непогано додають. Ще більше додають ф’ючерси на європейські фондові індекси, що не дивно, враховуючи їх більш слабку вчорашню динаміку. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси помітно підростуть. Індекс MSCI EM зранку додає 0,8-0,9%.

Однак, трейдерам також слід враховувати, що в США цей робочий тиждень короткий, як і торговий – на біржах. В четвер в цій країні відзначають свято – День подяки. Зазвичай при короткому тижні торгова активність в США ще до свят знижується, як і цінова динаміка. А враховуючи відсутність торгів а США в кінці тижня це ще в більшій мірі відноситься до торгів на інших фондових біржах, напрямок яких у великій мірі задають торги саме в цій країні. Тож, в’яла цінова динаміка імовірно буде характерна для торгових сесій, починаючи з середи, по всьому світу.

При позитивному зовнішньому фоні – позитивній динаміці зовнішніх фондових ринків та, враховуючи вчорашнє зниження на місцевому фондовому ринку, сьогодні варто очікувати росту цін акцій і на Української біржі. Хоча страховка місцевим трейдерам не завадить – на фондовому ринку буває всяке.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 ноября 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду