Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 23 ноября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 806,91+0,42%

За результатами вчорашньої торгової сесії індекс Української біржі практично не змінився. Це може здатись дивним, якщо прийняти в розрахунок той факт, що ціни чотирьох з п’яти індексних акцій УБ, які вчора торгувались, як слідує з результатів біржі, за цінами закриття дещо знизились. Це така особливість розрахунку індикатору місцевої біржі, яка більше проявляється при різких змінах цін акцій або при слабо ліквідному ринку. Мабуть в цьому огляді не має сенсу описувати деталі, щодо техніки обрахунку індикатору. Що стосується обсягів торгів акціями на Українській біржі, а це є характерним і значимим для розуміння поточної ситуації, вони суттєво знизились вчора в порівнянні з обсягами цього понеділка і наблизились до мінімальних значень торгових оборотів, які спостерігались за останній період – рік і більше. Минулої п’ятниці обсяги торгів були мінімальними, починаючи с середини січня 2016 року. Вчора вони були вищими, але, все ж, навіть, як для останнього часу дуже малими. Як вже зазначалось вище, вчора не було угод по одному з індексних паперів. Це акції Райффайзен банк Аваль. Таке з цими паперами трапляється не так вже й рідко (за останні півроку було таких десять торгових сесій), але все ж. Позавчора не було угод з акціями «Мотор Січі», які також входять до індексного кошику УБ. І це був третій з середини січня 2016 такий випадок з акціями машинобудівної компанії.

Все це – обсяги торгів та слабка динаміка цін, говорить про те, що місцеві трейдери не знають, як торгувати в поточному ринку і при поточному інформаційному фоні, що не дивно. Адже значимих внутрішніх суто українських факторів – корпоративних чи макроекономічних, які б суттєво впливали на рух цін акцій наразі немає, а від зовнішніх ринків поступають часом суперечливі сигнали. Новини, які впливають на світові фондові ринки є також неоднозначними.

Вчора всі три основні фондові індекси США: S&P 500, Dow Jones Industrial Average і NASDAQ, як і позавчора, закрились на своїх нових історичних максимумах. Так само на своєму історичному максимумі закінчив торги і американський індекс компаній меншої капіталізації Russell 2000. Значення Dow Jones Industrial Average вперше перевищило на закритті відмітку у 19000 пунктів, а S&P 500 вперше закрився вище 2200 пунктів. Вчорашній ріст американських фондових індексів був невеликим. Індекс S&P 500 додав 0,2%.

Ріст на американському фондовому ринку підтримав ріст і на більшості інших світових фондових майданчиках.  Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора додав більш, ніж 0,2%. Днем раніше цей індикатор підріс на 0,25%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчорашній торговий день закінчив з більш значимим плюсом у 1,2%. Індекс MSCI EM відновлюється після суттєвої просадки на 7% з восьмого листопада, яка вплинула суттєво і негативним чином і на українських фондовий ринок.

В останні тижні фондові індекси США продовжують рухатись наверх. Цей рух, з невеликими паузами, здається поки не має свого закінчення. Таким чином, якщо ситуація продовжуватиме розвиватись в тому ж ключі – це буде в короткій перспективі сприятливо і для інших фондових ринків, які переймають рух на фондовому ринку США. В тому числі це буде позитивного і для місцевого українського фондового ринку.

В цілому до кінця природа такого оптимізму не зрозуміла. З позитивного для фондового ринку США є те, що певний ріст інфляції та цін на енергоносії в короткій перспективі дещо додасть корпоративних прибутків. Але є й негативні речі: досить високі ціни акцій американських корпорацій, майбутнє зростання відсоткових ставок. Хтось говорить про те, що нова адміністрація буде більш дружньою до бізнесу. Знову ж таки, однак, деякі речі, очевидно, будуть обмежувати темпи економічного росту в США, так само, як і ріст інфляції буде вимагати від корпорацій додаткових коштів на виплату відсотків, поповнення обігових коштів та на капітальні вкладення, що негативно для вільного грошового потоку фірм. Схоже на те, що через якихось півроку на американському фондовому ринку настане неминуче усвідомлення цієї реальності. Але поки, більшість трейдерів ставить на продовження ралі фондових індексів США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко зростають. Слабко додають і ф’ючерси на індекси європейські. Індекс MSCI EM підростає на 0,2%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси дуже слабко підростуть або ж мало зміняться.

Трейдерам варто взяти до уваги, що цей тиждень в США короткий через святкування Дня подяки і динаміка в кінці тижня на фондових ринках буде менш виразною.

На цьому фоні слід очікувати продовження слабкої торгової активності на місцевому ринку акцій. Якщо позитивний рух на світових фондових ринках продовжиться, особливо в частині ринків країн, які розвиваються, дуже імовірно і місцевий ринок акцій відреагує на це ростом. Сьогодні також більш імовірний слабо позитивний сценарій торгів на Українській біржі. Однак, враховуючи, як видається, певну розгубленість місцевих трейдерів – це не є зовсім заданим, і, як кажуть, можливі варіанти.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 ноября 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду