Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 29 ноября 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 799,06+0,25%

Вчора індекс Української біржі втратив ще 0,25% після зниження минулої п’ятниці на 0,6% та просадки на 0,4% за день до цього. Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора досить суттєво знизились в порівнянні і з так невисокими обсягами попереднього дня і були близькими до мінімальних за останній час. Цінова динаміка в окремих паперах вчора була дуже незначною. Все це вказує на те, що трейдери не дуже впевнені в напрямку майбутнього цінового руху на місцевій біржі та не дуже хочуть продавати чи купувати папери місцеві папери. Технічна картина в індексі УБ зараз не дуже сприятлива, однак, принаймні поки, про якийсь панічний чи навіть суттєвий розпродаж абсолютно не сигналізує, так само, як і згадані вище невелика динаміка на УБ ринку та низькі обсяги торгів.

Слабка динаміка на ринку мабуть буде характерною для кількох наступних місяців для багатьох фондових майданчиків в світі. Згідно з консенсус-прогнозом стратегів по фондовому ринку США широкий фондовий індекс цієї країни S&P 500 закінчить 2016 рік при значеннях близьких до поточних. Індекс S&P 500 досягне свого піку по деяким очікуванням відомих стратегів в першому кварталі 2017 або згідно з думкою інших в середині 2017 року і потім почне зниження, щоб закінчити 2017 рік знову ж таки при значеннях близьких до поточних. Так, принаймні вважає частина стратегів по фондовому ринку США.

Однак, що стосується композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, з яким істотно більше корелює індекс Української біржі, то тут можлива і інша динаміка. Для нього є і свої власні чинники. З позитивного – вже є значне зростання цін на певні види сировини, як, наприклад, залізна руда, ціна на яку вже досягла значення майже 80 доларів США за суху метричну тонну дрібної руди з 62% вмістом заліза на умовах CIF Китай. Вже є суттєвий ріст цін на прокат чорних металів та певне, хай невелике, зростання цін на нафту. З негативного. На ці ринки ще в більшій мірі, ніж на фондовий ринок США негативно впливає і впливатиме ріст відсоткових ставок в США, а за ним і в усьому світі. Як це разом складеться з і іншим, наприклад темпами росту економіки, досить великими валовими боргами країн, які розвиваються, (з урахуванням боргів їх корпорацій) - невідомо. До речі у впливі останнього чинника ріст відсоткових ставок зіграє не останню і не позитивну роль. Але поміркована інфляція в розвинутих країнах в цілому в минулому була досить позитивною для цих ринків.

Вчора індекс MSCI EM додав ще 0,9%. За  два останні торгових дні цей індикатор зріс на 1,3%. Саме з ним найбільше, і досить сильно, позитивно корелює індекс Української біржі з певним відставанням по часу – на дні, іноді тиждень чи трохи більше. Тому, за умови продовження росту в індексі MSCI EM, індекс УБ, який в останні дні знижувався, має свій шанс на ріст в кілька наступних днів.

Вчора на відміну від індексу MSCI EM ціни акцій на західних фондових біржах переважно знижувались, роблячи паузу після помітного і досить тривалого по часу (кілька тижнів) росту. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора знизився на 0,8%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,5%.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM майже не змінюється втрачаючи менше 0,1%. Так само згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси майже не зміняться, можливо, трохи знизяться. Ф’ючерси на американські фондові індекси слабко підростають, а на європейські мало змінюються і торгуються різнонаправлено, трохи більше негативно. Ціни на нафту знижуються.

На цьому фоні, дуже імовірно, динаміка на місцевому ринку акцій сьогодні знову буде слабкою. Хотілось би думати, що ціни місцевих акцій відновляться, враховуючи те, що вони три останні торгові сесії знижувались, а індекс MSCI EM два останні торгових дні зростав, і між індексом MSCI EM та УБ існує велика позитивна кореляція з часовим лагом для індексу УБ. Цьому може завадити те, що частина трейдерів може вирішити, що такий «малорухомий», з низькою ліквідністю і слабкою динамікою ринок їм нецікавий і вирішити позбутись якихось паперів, цим самим рухаючи ціни акцій донизу. Що переважить – сказати важко. Здається, суто інтуїтивно, що імовірність сценарію росту на Українській біржі дещо, незначно, вища.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 ноября 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду