Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 7 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 802,650%

Вчора індекс Української біржі коригувався донизу, закінчивши торги з мінусом у 1,1% після сумарного росту за результатами двох попередніх торгових сесій на 0,9%. Рух донизу був очікуваний в такому ринку. Він виглядав доволі логічним після невеликого зростання. Хоча величина зниження могла б бути і менша. Технічну картину в індексі УБ це зниження помітно попсувало. Вона тепер вже більш чітко нагадує «боковик», якщо раніше, за день-два до цього, вказувала на продовження повільного росту.

Обсяги акціями торгів на Українській біржі цього вівторка дещо виросли в порівнянні з попередньою торговою сесію, але залишились набагато нижчими за середньоденні за останні півроку та рік, склавши десь третину від них, що є негативним. Учасники місцевого ринку акцій в останні три тижні помітно втратили інтерес до торгів. Середньоденні обороти в акціях на місцевій біржі за цей період не дотягнули і до половини оборотів за попередній період, а зміна загальна індексу УБ за три тижні склала лише якихось +0,6%. По великому рахунку з 16-18 листопада і цінові зміни в окремих індексних паперах УБ, якщо ігнорувати тимчасові більш значні рухи вверх-вниз в акціях Райффайзен банк Аваль і «Донбасенерго», також мало відрізняються між собою.

З індексного кошику найбільше вчора знизились в ціні акції «Донбасенерго», які втратили 4%, проте в силу набагато більшої ваги, того дня найбільший внесок в зниження індикатору основної місцевої фондової біржі внесли акції Райффайзен банк Аваль, які втратили вчора 1,9%.

Вчора на світових фондових біржах був позитивний день. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 підріс на 1%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,3% після росту обох індикаторів за день до цього на 0,6%. Індекс S&P 500 вчора впритул наблизився на свого недавнього нового історичного  максимуму. Технічна картина в обох індексах наразі позитивна і вказує на можливість продовження їх росту. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, також непогано виріс цього вівторка, додавши 0,9% після росту днем раніше на 0,1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси додають. Індекс MSCI EM зростає на 0,3%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси виростуть.

Цікава природа росту цін акцій в світі в останній період. Тут учасники ринків посилаються на майбутнє зростання інфляції та очікування значного фіскального стимулювання економіки в США, що є позитивним для номінальних прибутків корпорацій та цін їх акцій. Ще одним фактором поза межами цих поширених роздумів видається і те, що зараз учасники фінансових ринків стараються уникати вкладень в облігації через очікування суттєвого зростання їх дохідності протягом наступного року і трохи далі, що означає також зниження ринкової ціни облігацій, які вже емітовані, – це, принаймні формально, - втрати. І, незалежно від того чи будуть об’єктивні фактори говорити про ріст ринку чи про його зниження, останнє є більш імовірним, починаючи з кінця певного кварталу наступного року чи вже в другій половині 2017, найбільш кмітливі та проворні учасники фінансових ринків зможуть, обігнавши інших, частково «перекластись» в боргові цінні папери. Саме така логіка, як здається, домінує зараз на світових фондових ринках у найбільш впливових чи кваліфікованих учасників ринку. Проте і ріст на фондових ринках обмежений великою ціною американських акцій і вже найближчою перспективою більш прискореного росту відсоткових ставок.

На цьому фоні місцевий ринок акцій все ж буде в найближчій перспективі більше тяжіти до росту. Після своєї вчорашньої негативної корекції та на фоні позитивних результатів торгів на світових фондових ринках вчора-позавчора і сьогодні зранку,  скоріше, можна очікувати росту цін акцій і на Українській біржі цієї середи.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 7 декабря 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду