Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 8 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 801,21-0,18%

Вчора індекс Української біржі не змінився, продовживши боковий тренд. Зміна цін жодної з акцій з індексного кошику біржі в цей день в абсолютному вираженні за результатами торгів не перевищила 0,7%. Хоча, справедливості заради, слід відзначити, що більшу частину торгової сесії основний місцевий фондовий індикатор провів у негативній зоні. Складається враження, що частина учасників ринку хоче, щоб ціни місцевих акцій, подібно тому, як це зараз відбувається на зовнішніх ринках, підростали, але є, імовірно, невеликі обсяги на продаж, що через низькі чи, навіть, дуже низькі обороти на біржі не дають це зробити. Ця невиразна «боротьба», якщо можна її так назвати, в «стакані води» чи в «блюдці з водою» приводить до нейтрального результату.

Обсяги торгів акціями на Українській біржі помітно знизились в порівнянні з попереднім днем і наблизились до мінімальних за останні рік - півтора, склавши десь 20% середньоденних обсягів за цей період. Торгова активність на основному місцевому фондовому майданчику різко знизилась, починаючи з 16 листопада. Взагалі, місцевому ринку не вистачає емітентів, а заходи Національної Комісії по підвищенню якості місцевих інвестицій, правильні в принципі, в поточній ситуації призвели поки що до того, що частина учасників ринку просто розпродала папери, що явним негативним чином вплинуло на торгову активність на Українській біржі. Звичайно, такий різкий провал в обсягах саме в ці останні тижні лише цим фактором не пояснити. Тут, скоріше, виступав на перший план чинник певної невпевненості учасників торгів щодо подальшого цінового руху на світових ринках та відсутності суто українських новин, які б значимим чином впливали на фінансові показники місцевих емітентів і, відповідно, ціни їх акцій.

Однак рух зовнішніх ринків наверх є, і в найближчій перспективі продовжиться, що, врешті решт, з затримкою позитивно вплине і на місцевий ринок акцій. Звичайно, фактором ризику для ринків акцій виступає підвищення базової відсоткової ставки в США через тиждень і її прискорений ріст в 2017 році.  Відповідно буде ріст відсоткових ставок по світу. Однак в короткій перспективі чинник вищої, але поміркованої, що важливо, інфляції переважатиме. Він призведе до росту прибутків корпорацій по світу в середньому, що на квартал чи два переважить фактор більш високих ставок. Важливим чинником в рості цін акцій зараз виступає ще в більшій мірі емоційна та спекулятивна компонента – «роздуми» чи розмови на тему фіскального стимулювання економіки США, а за тим і по всьому світу.

Вчора на світових фондових біржах знову був позитивний день, причому, ще більш позитивний, ніж позавчора. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 підріс на 0,9% після росту днем раніше на 1%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 підскочив на 1,3% після росту за результатами двох попередніх торгових сесій на 0,3% та 0,6%. Індекс S&P 500, як і Dow Jones вчора закрились на нових історичних максимумах.  Переконлива технічна картина в індексах STOXX Europe 600 і S&P 500 однозначно вказує на високу імовірність продовження їх росту. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав 0,7% після росту двох днів на 0,9% та на 0,1%. Ціни акцій переконливо зростають по всьому світу.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM додає вже 1,2%, доганяючи Wall Street. І це лише початок дня. Далі буде більше. Зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси підростуть.

На цьому фоні сьогодні варто очікувати і росту місцевого українського ринку акцій, якщо, звичайно, якісь продажі на малоліквідному ринку цьому не завадять.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 8 декабря 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду