Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 12 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 780,42-1,61%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на 1,0%. Обсяги торгів акціями того дня значно підросли в порівнянні з обсягами в будь-який день за останні минулі три тижні до минулої п’ятниці, і досягли середньоденних обсягів за останні півроку-рік-півтора. Найбільше втратили в ціні з індексних паперів УБ в останній робочий день минулого тижня акції Донбасенерго (-1,8%) та «Укрнафти» (-1,6%). Не знизились в ціні, залишившись майже не змінними в цьому сенсі акції «Центренерго». Технічна картина в індикаторі Української біржі зараз негативна, але індикатор він ще не перетнув свою лінію короткострокової підтримки, тому є надія на відскік.

На фондових біржах розвинутих країн Заходу продовжується ралі. Минулої п’ятниці широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 підріс ще на 1,0% після свого росту минулого четверга на 1,3%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 додав ще 0,6%, вийшовши на новий історичний максимум. Графічна картина в індексі S&P 500 така, що, здається росту тут не буде кінця, хоча ціни акцій, як зазначалось в минулому огляді, на фондовому ринку США вже дуже високі. І тут, звичайно, варто звернути увагу на дохідність 10-и річних державних облігацій США, яка вже перевищила 2,5%, що також не дуже позитивно для цін акцій.

На відміну від тільки-но згаданих ринків, фондові ринки країн, які розвиваються минулої п’ятниці і сьогодні ведуть себе дуже обережно. Після значного і суттєвого відскоку, який, щоправда, помітно не дотягнув до зовсім недавнього локального максимуму, на більшості домінуючих бірж цих країн наступила певна пауза. Минулої п’ятниці композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив незначних 0,17%. Але сьогодні індикатор зранку знижується ще на 0,6%, і це незважаючи на 5% ріст цін на нафту, що на сьогодні, мабуть, головною новиною для фондових ринків. Нагадаємо, що ріст цін на нафту, а, тим більше, на фоні росту акцій компаній розвинутих країн, є позитивним для фондових ринків країн, які розвиваються.

Зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються, на європейські – зростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси будуть торгуватись по різному в різних країнах і мало зміняться. Однак, така сама картина була і минулої п’ятниці, а в результаті європейські фондові індекси суттєво додали, в немалій мірі під впливом позитивних торгів в США.

Поки важко сказати, чи закінчились продажі на місцевому українському ринку акцій. Тут ситуація наступна. Цей ринок є мало ліквідним. Тому відносно невеликі продажі його провалюють, або ж дещо знижують на ньому ціни – в залежності від обсягів. Як тільки продажі закінчуються, ринок «спружинює» і починає рости. Відповідно, не маючи інформації стосовно намірів учасників ринку, які хотіли б зараз позбутись частини паперів, неможливо будувати і очікування стосовно поведінки цього ринку. Тому, трейдерам необхідно бути обережними і розраховувати на можливість, як зниження, так і росту на Українській біржі  цього понеділка.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 декабря 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду