Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 13 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 778,55-0,24%

Вчора розпродажі на місцевому фондовому ринку продовжились, і індекс Української біржі втратив ще значимих 1,6%. Технічна картина в цьому індикаторі  вчора суттєво зіпсувалась – вона є картиною зниження. Найбільше провалились в ціні цього понеділка акції «Укрнафти» (-5,1%), доволі сильно втратили в ціні також акції «Донбасенерго» (-2,1%) та Райффайзен банк Аваль (-1,6%). Втримались на ціновому рівні минулої п’ятниці акції «Мотор Січі». Обсяги торгів акціями на Українській біржі в перший день цього тижня незначно знизились в порівнянні з обсягами минулої п’ятниці і були на 10-15% нижчими за середньоденні за останні півроку-рік-півтора.

На світових фондових ринках вчора, незважаючи на суттєвий ріст цін на нафту, яка додала порядку 5% через домовленість про обмеженні видобутку, в цілому був день негативної корекції. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 втратив після значного росту попереднього тижня, цього понеділка 0,5%, широкий фондовий індекс США S&P 500 просів на незначні 0,1%, до речі, від свого історичного максимуму, досягнутого минулої п’ятниці. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,6%.

Сьогодні зранку на світових фондових ринках доволі спокійна картина. Ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться, можливо трохи додають. Індекс MSCI EM підростає на 0,2%. Ціна на нафту ще трохи додала.

Цей зовнішній фон, однак, зараз мало значить для місцевого ринку, на якому останніми торговими днями відбувались розпродажі. Причина провалу місцевого ринку, як і в останні роки, дуже проста. Хтось хоче продати щось на не дуже ліквідному ринку чи просто мало ліквідному ринку, і це рухає ціни акцій суттєво вниз. Тому, визначальним фактором тут є наміри продавця чи продавців. Якщо програма продажів завершена, чи, з якихось міркувань, припинена/призупинена, ринок надалі буде рухатись вгору. Ні – продовжить зниження. Сидячи за столом перед екраном монітора зрозуміти це не уявляється ніяким чином можливим, якщо не вдаватись зо засобів безпосередніх комунікацій з тими учасниками ринку, які в курсі подій. Тому розумною тактикою для звичайних місцевих учасників ринку є сьогодні бути готовим до будь-якого сценарію.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 декабря 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду