Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 14 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 777,63-0,12%

Вчора розпродажі на місцевому фондовому ринку значно зменшились за обсягами, і індекс Української біржі втратив відносно незначних 0,2%. Обсяги торгів на Українській біржі цього вівторка помітно знизились в порівнянні з попередніми днями, що підтверджує тезу про тиску продавців на ринок, і склали трохи менше половини середньоденних обсягів за останні рік-півтора. Технічна картина в індикаторі УБ залишилась картиною зниження. Однак, є ознаки того, що за сприятливих умов на зовнішніх ринках на місцевому ринку можливе скоре певне невелике чи то зростання, чи то відновлення. За результатами вчорашніх торгів, крім акцій «Донбасенерго», які вчора підросли в ціні на 1,3%, ціни інших індексних паперів змінились мало.

На фондових ринках західних країн вчора продовжилось ралі. Після невеликої денної паузи цього понеділка широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 та широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора підросли відповідно на 1,1% та 0,65%. Ринки цілком очевидно забігають наперед. Одна із поширених мір вартості індексу S&P 500 CAPE чи як її ще називають P/E10, після вчорашніх торгів склала 28,2. Перевищення значення 28,2 було лише в період 1929 року та між початком 1997 та травнем 2002 року, див www.econ.yale.edu/~shiller/data/ie_data.xls, за чим слідували грандіозні провали в цінах американських акцій. І, навіть в 2007 році значення цього показника (чи то б пак міри вартості ринку) в максимумі було трохи нижчим. Звичайно, тут слід обов’язково врахувати відсутність хорошої альтернативи у вигляді облігацій і, як базовий показник, низьку дохідність державних облігацій США і інших розвинутих країн. До речі, можливо, саме доволі інтенсивний розпродаж державних облігацій США, який мав місце в останній час, і є відповідальним за ралі на фондовому ринку США. Стурбовані перспективою росту відсоткових ставок і тимчасовими втратами в цінах облігацій інвестори, трейдери, спекулянти, не маючи альтернативи, можливо, тимчасово перекладались в акції, щоб потім, коли дохідності виростуть, зробити зворотній рух. Але це все домисли. Однак, що важливо, на «хороших» ринках, до яких не відноситься український, наразі краще, і дуже рекомендується, зменшити позиції в акціях.

Що стосується країн, які розвиваються, тут, в цілому, не беручи до уваги окремі ринки, все було набагато більш помірковано і скромніше. Композитний доларовий фондовий індекс країн цієї групи, MSCI EM, вчора підріс на 0,6% і майже відновився до значення минулої п’ятниці після втрати понеділка теж у 0,6%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси знизяться.  Індекс MSCI EM втрачає 0,1%.

Головною подією для ринків сьогодні стане засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Учасники ринку впевнені в прийняті рішення Комітетом про збільшення базової ставки. Цікаво, що дохідність 10-и річних державних паперів США наразі становить 2,47%, а дворічних 1,17%. Останнє значення – максимальне за останні шість років. Крива дохідності стала більш пласкою – тобто учасники ринку очікують від ФРС доволі агресивної політики в найближчому майбутньому, що можливо і не виправдано. Збільшення базової ставки може спровокувати наступне зниження фондових ринків, хоча може й не спровокувати – цього рішення всі чекали.

Зараз місцевий український фондовий ринок є певною мірою ізольований від світових ринків акцій через недавні розпродажі на УБ. Як він поведе себе сьогодні при його низькій ліквідності передбачити важко в силу тої ж самої обставини, невідомо чи будуть продовжуватись продажі. Якщо так – він знизиться, ні – підросте. А будь продажі чи ні – сторонньому спостерігачу сказати просто неможливо.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 декабря 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду