Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 15 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 770-0,98%

Вчора розпродажі на місцевому фондовому ринку майже припинились чи призупинились, і індекс Української біржі втратив зовсім незначні 0,1%. При цьому індикатор увесь день провів коло відмітки нульової зміни, переходячи з негативної зону в позитивну, і навпаки, так що результат видається закономірним. Обсяги торгів акціями на Українській біржі відповідно ще зменшились в порівнянні з попереднім днем і склали близько 30% середньоденних обсягів за останні півроку - рік-півтора. За результатами торгової сесії цієї середи з індексних паперів УБ сильно знизились в ціні акції «Укрнафти» (-2,6%). Що ж стосується інших індексних акцій, їх цінова зміна не перевищила в абсолютному вираженні 0,5%.

Подією дня для всіх світових фінансових ринків стало вчорашнє рішення Комітету по відкритим ринкам США про підвищення базової ставки в країні на 0,25% (ставки по фондам ФРС – середньозваженої відсоткової ставки за якою банки США позичають один одному кошти на рахунках в Центробанку для виконання норми обов’язкового резервування по пасивним операціям). Рішення було очікуване ринками; більш цікавим для них був погляд членів Комітету на темп підвищення базової ставки в 2017, 2018 та в 2019 роках. Це лише погляд. Наступного року ФРС вважає, що підніме базову ставку три рази. Комітет також очікує два чи три підйоми базової ставки в 2018 році та три в 2019, після чого базова ставка від поточної низької (0,41% за фактичним результатом на вчора), зросте до свого звичайного діапазону 2,9-3,0%. Комітет також вчора підняв «дисконтну» ставку ФРС з 1% до 1,25% (це ставка кредиту «останньої надії» - банкам безпосередньо від ФРС – в Україні її аналог ставка рефінансування НБУ). Само по собі підвищення ставок є негативним для ринків акцій.

Незважаючи на те, що рішення було очікуваним, основні світові фондові індекси вчора знизились. Природа цього зниження така, що за кілька днів до самого засідання Комітету трейдери, скоріше за все, навмисне загнали ринки сильно вгору в очікуванні результатів цього засідання та подальшої просадки цін акцій. Тож негативна корекція на ринках виглядала такою, що напрошувалась сама собою,  виходячи, навіть, лише з технічної картини.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 та широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора відповідно втратили 0,5% та 0,8% після росту днем раніше на 1,1% та 0,65%. Композитний доларовий фондовий індекс країн що розвиваються, MSCI EM, вчора також знизився на 0,5%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться – незначно підростуть.  Індекс MSCI EM втрачає 1,3%.

Також на фоні рішення ФРС продовжилось незначне подальше укріплення долара США і зниження ціни золота. Дохідність 10-и річних облігацій США підросла до 2,6%.

Для місцевого українського фондового ринку більш визначальним на сьогодні є поведінка його учасників. Ключовим тут є питання чи поновляться продажі на ринку. Найбільш імовірнім сценарієм, який не має ніякого підтвердження, а виходить суто з даних торгів в останні дні, є дуже незначні продажі сьогодні, які не дадуть індексу УБ піднятись, але і не будуть на нього тиснути вниз. На цьому фоні картина торгів мала б бути близькою до тої, яка була вчора. Проте можуть бути і інші варіанти.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 декабря 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду