Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 16 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 762,38-0,99%

Вчора розпродажі на місцевому фондовому ринку поновились після дводенної паузи з новою силою і індекс Української біржі втратив ще 1%. Проте, протягом дня індикатор знижувався ще більше, і більшу частину торгової сесії він був нижче відмітки закриття. В моменті зниження досягло 2,9%, і невеликій результуючій величині допомогло певне вирівнювання в другій половині дня і ривок наверх під сам кінець торгової сесії. Обсяг торгів акціями на основній місцевій фондовій біржі вчора зріс майже в сім разів в порівнянні з обсягами попередніх двох днів і десь в 2,6-2,8 рази перевищив середньоденний обсяг за останні рік-півтора.

За результатами вчорашніх торгів найбільше знизились акції «Донбасенерго» (-3,9%), але в силу низької ваги в індексі УБ найбільший внесок в зниження індикатора УБ цього четверга внесли акції «Центренерго» та «Райффайзен банк Аваль», які втратили відповідно 1,3% та 1,1%. Вчора знизились в ціні чотири з п’яти індексних акцій; додали в ціні акції «Укрнафти» (+2%), які помітно знижувались в попередні дні.

На світових фондових ринках вчора видався змішаний день. На фондових біржах розвинутих країн відновився ріст, в той час, як на біржах країн, які розвиваються, переважно, спостерігалась негативна корекція. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 та широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора відповідно підросли на 1% та 0,4%. Композитний доларовий фондовий індекс країн що розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на 1,6%, частково в цьому «відпрацьовуючи» помітну втрату на біржах Західної Європи та США за день до цього.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові ринки знижуються; на американські підростають. Таким чином ліквідується вчорашнє розходження в динаміці цін акцій в цих двох регіонах. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться. Індекс MSCI EM додає зранку незначний 0,1%.

Ідеї чи значні новини на світових фінансових ринках сьогодні відсутні. Схоже, що ралі на фондових біржах Західної Європи та США поступово видихається. Американські учасники фондового ринку дуже добре поговорили про сильне фіскальне стимулювання економіки США зі сторони нової адміністрації країни та політику зменшення регулювання, які мають дати додатковий поштовх для розвитку економіки США та прибутків американських корпорацій. Однак члени Комітету по відкритим ринкам ФРС США, тим не менш, були куди більш обережними в своїх очікуваннях. Практика ж показує, що політика уряду США не дуже сильно впливає на ВВП країни. Проте згадана торгова ідея була і ще буде присутня на ринку, хоча вона поступово вичерпує себе.

Для місцевого українського фондового ринку, як і в минулі дні, актуальним лишається питання значних продажів на ринку. В залежності від їх наявності чи відсутності цей не дуже ліквідний ринок, який не може відразу «приймати» великі обсяги при продажах, і буде й рухатись сьогодні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 декабря 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду