Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 19 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 763,43+0,14%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився ще на 1%. Найбільше з індексних акцій втратили в ціні того дня акції Райффайзен банк Аваль (-3,3%). Можливо цьому посприяли чутки про наступну націоналізацію «Приватбанку». Ціни  інших індексних паперів в останній день минулого тижня змінились незначно – їх зміна не перевищила 0,6%. Обсяги торгів акціями на основній місцевій фондовій біржі суттєво знизились в порівнянні з попереднім днем, коли відбувалась експірація ф’ючерсу на індекс УБ, і склали порядку 80% середньоденних обсягів за останні рік-півтора. Технічна картина на ринку продовжує лишатись негативною – це картина зниження.

Основною новиною для українського фінансового ринку стала націоналізація найбільшого в країні банку – «Приватбанку», рішення про яку було прийнято урядом у неділю. Однак, для тих хто слідкує за новинами, а тим більше для тих, хто аналізує стан банківської системи, це не було несподіванкою. Причина явища – банки в Україні необхідно докапіталізовувати після збитків минулих років, а «Приватбанк», як найбільший банк, на досить велику суму. І це не можуть, і не дуже хотіли, робити в необхідних обсягах попередні власники банку. Дай Боже, щоб всі процеси пов’язані з націоналізацією пройшли нормально, як для клієнтів банку, так і для банківської системи в цілому.

На світових фондових ринках минула п’ятниця видалась змішаним днем з невеликою динамікою. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс того дня на 0,3%, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,2%. Композитний доларовий фондовий індекс країн що розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці втратив 0,25%. На світових фондових ринках відчувається відсутність ідей. Технічна картина наразі в індексах: STOXX 600 – продовження росту, у дуже дорогого S&P 500 – «боковик» зі слабким зниженням, MSCI EM – початок дуже плавного тимчасового зниження. Однак, в індексі S&P 500 можна очікувати невеликого (цього разу, після суттєвого росту і на фоні «роздутих» цін акцій) невеликого передноворічного ралі. Цей передріздвяний для західного світу тиждень, ринки мають «бути в порядку».

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські і європейські фондові несильно підростають. Індекс MSCI EM втрачає незначних 0,2%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться.

Поки на місцевому українському ринку акцій немає приводу для особливого оптимізму. Зараз є невеликі розпродажі при слабкій ліквідності. І це сполучення першого та другого рухає цей ринок вниз. Зазвичай, подібні рухи на фондових ринках перериваються відскоками наверх. Тож трейдрам слід пильнувати і не ставити безоглядно на зниження. Однак, що стосується українського місцевого ринку акцій, в якійсь мірі особливого, то тут перерви бувають дещо рідше, ніж на розвинутих ринках. І тим не менш, вони бувають. І про це, ще раз повторимо, не слід забувати.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 декабря 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду