Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 22 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 781,87+0,07%

Вчора індекс Української біржі здійснив справжній ривок нагору, додавши 2,5% при дуже хороших, як для останнього періоду, обсягах торгів. Ці обсяги вчора в три рази перевищили показник за минулий день, та були більш, ніж в два рази вищими за середньоденні за останні півроку-рік-півтора. Вчорашній рух наверх був дуже подібний до руху, що мав місце в композитному доларовому фондовому індексі країн, які розвиваються, MSCI EM, в період з 8 грудня по 13 грудня, коли цей індикатор за три торгові сесії додав 3,0%. В попередні дні мимоволі виникало запитання, а чому ж місцевий фондовий індекс, який дуже добре корелює з MSCI EM, та ще й перед Новим роком не здійснив аналогічного руху. Тепер це питання майже знято, хоча, звичайно, зростання індексу MSCI EM почалось з більш високої точки по відношенню до останнього локального максимуму, ніж у індексу УБ. Тому є надіє, поки що лише надія, що індекс УБ продовжить свій рух уверх.

Вчора додали в ціні всі індексні папери УБ. Найбільше цієї середи підросли акції «Центренерго» (+3,1%), «Донбасенерго» (+3,0%), «Укранфти» (+2,8%). А внесли найбільший вклад в позитивну зміну індексу вчора акції «Центренерго»  та Райффайзен банк Аваль; останні в силу більшої їх ваги в індексній корзині.

На фондових біржах Західної Європи та США вчора був невеликий рух вниз. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора втратив незначні 0,2%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 просів на 0,25%. Індикатор STOXX 600 несильно знизився від свого свіжого максимуму 2016 року у 361 пункти. Індекс S&P 500 також несильно знизився від свого локального максимуму, який є близьким до недавно досягнутого історичного максимуму цим індикатором.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора, як і днем раніше, практично не змінився.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM втрачає 0,6%. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси дещо знизяться.

На світових фондових ринках поступово настає передріздвяне затишшя. Обсяги торгів знижуються. Для світових фінансових ринків особливо значимих новин нема. Сьогодні в США очікується публікація ряду економічних показників. Домінуючими факторами, які зумовлюють невелику динаміку фондових індексів є, з однієї сторони, дороговизна фондового ринку США та перспектива росту відсоткових ставок (негативні чинники), з іншої, оптимізм, щодо більш дружньої до бізнесу нової адміністрації США, зменшення регулювання бізнесу та фіскального стимулювання економіки, як і все ще низькі відсоткові ставки (позитивні чинники).

Що стосується місцевого ринку акцій. Тут є питання. Для того щоб зрівнятись з індексом MSCI EM в його недавній динаміці, цьому ринку ще треба трохи підрости, з іншої – сьогодні ситуація на світових фондових ринках поки розвивається по слабко негативному сценарію. Тож ці два протилежні фактори, які, імовірно, переважно і визначатимуть рух на місцевому ринку акцій сьогодні не дають однозначної відповіді на питання, як буде рухатись цей ринок цього четверга. Можна ризикнути зробити припущення, що він продовжить рух угору, що видається більш імовірним. Але трейдерам, враховуючи неоднозначність ситуації, необхідно сьогодні бути обережними, більш обережними, ніж зазвичай.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 декабря 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду