Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 23 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 785,4+0,45%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,1% після ривка нагору попереднього дня у 2,5%. Причому більшу частину торгової сесії цього четверга індекс зростав сильніше, і таки імовірно, за результатами торгів підріс би більше, якби не вчорашня негативна динаміка на зовнішніх ринках. Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора значно знизились в порівнянні з попереднім днем і склали близько 60% середньоденних за останні півроку-рік-півтора, в той час, як днем раніше ці обсяги перевищили середньоденні за минулий період більш, ніж в два рази. Відчувається – ринку хотілось зростати. Технічна картина зараз в індексі УБ - підскок після зниження. На жаль оптимізму заважає не дуже сприятлива технічна картина в композитному доларовому фондовому індексі країн, які розвиваються, MSCI EM, який після ривка нагору у 3,0% в період з 8 грудня по 13 грудня на сьогоднішній ранок вже опустився на рівень попереднього локального мінімуму 11 листопада.

Найбільше зросли вчора в ціні з індексних паперів УБ акції «Донбасенерго», які додали 6,7%, а знизились – акції «Центренерго» (-1,8%). Інші акції з індексного кошика основної місцевої фондової біржі показали вчора слабку динаміку.

Вчора, як вже зазначалось, на світових фондових ринках був слабко негативний день. Індекс MSCI EM, щоправда опустився на 1,0%. Але широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 та широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора втратили незначні 0,2%. Обидва ці індикатори сповзають від своїх, відповідно, максимуму 2016 року і недавнього локального максимуму, близького до історичного.

Якщо говорити про причини, то недавнє опитування 45 провідних глобальних менеджерів, які керують коштами (інвестиціями) в усьому світі і інвестують в різні класи активів, показало, що на хвилі стурбованості стосовно країн, які розвиваються, після виборів в США позиції в акціях на цих ринках ними в останній місяць-два були дещо скорочені. В той же час вони додали в позиціях в акціях США та Європи, зменшивши також на 1% позиції в грошових коштах. Останні призначення на посади в новій адміністрації США також дещо додали стурбованості з приводу перспектив міжнародної торгівлі, особливо США з Китаєм, що посилює, як і зростання відсоткових ставок в США, певні хвилювання стосовно цінової поведінки акцій країн, які розвиваються, в цілому.

Що стосується фондового ринку США, і фондового ринку, який слідує за ним Західної Європи, то тут є певна втома від дуже значного і доволі несподіваного, особливо за своїм розмахом, ралі після недавніх виборів в США. Очевидно, що учасники ринку, як вони самі кажуть «забігли наперед», піддавшись обіцянкам та емоціям. Хоча переважна більшість з них, як і днями раніше, вважає, що рух був в правильному напрямку, однак, на думку більшості цей рух був занадто сильний. Вчора було опубліковано ряд економічних даних по США, включаючи перегляд ВВП країни в другому кварталі з 3,2% до 3,5% (квартал до кварталу в річному вимірі). В цілому новини є непоганими, але і не дуже хорошими. З не дуже позитивного  - збільшилось число звернень по безробіттю, яке перевищило прогнози, а особисте споживання в країні майже не виросло.

Що стосується Західної Європи, то тут є своя тема стурбованості – це проблеми банків. Німецький Deutsche Bank узгодив з властями США суму штрафу у 7,2% за торгівлю іпотечними паперами роками назад. Це значна сума для банку, але відносно поміркована відносно тої, що вимагали власті США в середині 2016 року – 15 млрд.. Італійські власті створили спеціальний фонд у 20 млрд. євро для підтримки своїх банків. В останній місяць загострилась проблема з ліквідністю найстарішого банку Європи – банку Сієни, та й у інших банків країни також не все благополучно.

Такі новини впливають на фондові ринки. Проте поки ралі Санта Клауса не відміняли. Однак, якщо таке буде – то невелике. Ринки і так сильно зросли в попередній період.

Сьогодні зранку, індекс MSCI EM втрачає незначний 0,1%. Ф’ючерси на європейські та американські  фондові індекси незначно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси дещо додадуть.

Повертаючись до місцевого українського ринку акцій, можна констатувати, що ситуація на зовнішніх ринках, як і технічна картина на самому ринку, не сприяє сильному росту місцевого ринку акцій. Не виключена певна просадка цін місцевих акцій після їх росту, і на фоні негативної динаміки індикатору MSCI EM в попередні дні. Хоча, як кажуть, побачимо. Адже рівень зниження індексу УБ перевищував зниження індексу MSCI EM, що дає надію. Однак, трейдерам необхідно бути обережними.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 декабря 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду