Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 28 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 788,34+0,14%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,5% після росту на 0,8% днем раніше і, в цілому на 3,8% за результатами попередніх чотирьох сесій. Пауза виглядала цілком закономірною. «Ринки» «не люблять» зростати багато днів поспіль без перерв і зазвичай, в переважній більшості випадків роблять паузи, хоча і тривалий підйом трапляється не так вже й рідко. Невелике питання є ще й в тому, що індикатор УБ, здається, трохи випередив в рості композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, з яких дуже добре корелює.

Вчора з індексних паперів найбільше знизились в ціні акції «Донбасенерго» (-3,8%) та «Центренерго» (-1,1%), ті самі, які найбільше зросили днем раніше – відповідно на  4,1% та 1,4%. До них в зниженні вчора приєднались акції «Укрнафти» (-1,0%).

Технічна картина місцевому ринку - поки що невелика пауза в рості. Однак, враховуючи зовнішні чинники, робити певні чіткі висновки передчасно. Хоча, до нового року помітне зниження видається малоймовірним, а тяжіння до росту досить можливим. Тут вся штука в психології учасників, як і їх прагматичних цілях.

На світових фондових ринках вчора був спокійний, позитивний день. Основні світові фондові індекси незначно підросли. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 майже не змінився – додав ще якихось мінімальних 0,04% після точно такого ж росту перед святами. Широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс ще на 0,2% після росту в передсвятковий день на 0,1%. Зараз ці індекси знаходяться відповідно коло свого річного та історичного максимуму. Американський індекс високотехнологічних компаній NASDAQ вчора знову вийшов на історичний максимум. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав цього вівторка трохи менше 0,3%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться. Індекс MSCI EM зранку додає 0,6%.

Економічні новини по двом найбільшим економікам світу вчора та позавчора (для Китаю) були сприятливими. Індекс споживчих настроїв в США досяг максимуму з серпня 2001 року (іншими словами за 15 років), а національний індекс США вартості житла S&P/Case-Shiller в листопаді зріс на 5,6% рік до року. Прибутки китайських корпорацій виявились в листопаді дуже сильними і суттєво зросли в порівнянні з попереднім періодом. Хоча, останнє не відобразилось так вже сильно на акціях компаній Піднебесної, можливо через те, що країна сильно обтяжена дуже великим внутрішнім боргом.

Що стосується місцевого українського ринку акцій, то тут два основні питання – чи буде денної паузи для місцевого фондового ринку достатньо і чи не занадто сильно цей ринок «вирвався вперед». Хоча, відверто кажучи, останнє може сприйматись з іронією чи великою іронією, враховуючи зовсім невеликий ріст цін акцій. Проте, як вже зазначалось, індикатор MSCI EM вів себе ще обережніше. Найбільш імовірним є те, що до кінця року індекс УБ додасть від поточних рівнів, щоб завершити рік на позитивній ноті, а от що стосується дня сьогоднішнього, то тут шанси на ріст і зниження приблизно рівні. Та все ж, може варто віддати невелику перевагу продовженню росту, і вважати вчорашній день лише невеликою зупинкою.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 декабря 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду