Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 29 декабря 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 795,84+0,95%

Вчора індекс Української біржі додав незначні 0,1% після зниження на 0,5% днем раніше і росту на 3,8% ще за результатами попередніх чотирьох сесій. Протягом торгової сесії індикатор знижувався і лише в другій половині дня йому вдалось вирівнятись і врешті решт вийти в невеликий плюс. Інтригою дня на початку торгів було те чи буде зниження вівторка достатнім, що індикатор УБ вчора продовжив ріст, чи ні. Виявилось, що так, але все ж ріст був невеликим і помітне зниження протягом дня мало місце.

Що порадувало вчора, так це обсяг торгів акціями на Українській біржі, який, хоча і не дуже значно, та все ж перевищив середньоденний обсяг торгів за останні півроку-рік-півтора. І це незважаючи на свята, які наближаються.

Найбільше за результатами вчорашніх торгів з індексних паперів УБ зросли в ціні акції Райффайзен банк Аваль, які додали 2,0%. Найбільше з індексних акцій знизились вчора ціни акцій «Донбасенерго» (-2,0%) та «Укрнафти» (-1,5%).

Технічна картина в індексі Української біржі зараз не до кінця однозначна. Це наразі, скоріше продовження невпевненого росту після невеликої паузи. Стосовно цього є все ж певні запитання, про що нижче.

На світових фондових ринках вчора був різнонаправлений рух. Фондові ринки країн, які розвиваються вчора продовжили зростання. Так само це відбувається і сьогодні. Композитний доларовий фондовий індекс країн цієї групи, MSCI EM, додав вчора 0,8%. Так само було зростання і в Європі. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додавши 0,3% вийшов на новий максимум 2016 року. Щоправда значення кінця 2015 цього індикатору було вище. А от широкий фондовий індекс США S&P 500 цієї середи несподівано досить помітно знизився, втративши 0,8%. Індексу Dow Jones Industrial вчора не вдалось взяти символічну відмітку у 20000 пунктів, і багато трейдерів втратили надію, що це трапиться до нового року. Цей індикатор має недавні три послідовні максимуми: недавній історичний, потім через нетривалий час локальний, який зовсім трохи нижчий, і ще один свіжий локальний, який ще трохи нижче і від якого почалось зниження. Така послідовність, та ще й в сполученні з вчорашньою негативною динамікою доволі з високою імовірністю вказує на наступне помітне просідання цього індикатору. Це і не дивно враховуючи дуже сильне зростання цін американських акцій після виборів в США, та і взагалі їх дуже високі цінові рівні в абсолютному вираженні (без прив’язки до слабо дохідних боргових інструментів).

До речі в рості останніх днів в США не приймали участь інституційні інвестори і по всьому видно, що після значного росту іу багатьох в США з’явилось цілком зрозуміле бажання зафіксувати прибутки. Жаль, що це відбувається до кінця року.

Однак сьогодні індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, як вже зазначалось до початку торгів в Європі продовжує зростання. Це пояснюється в першу чергу двома чинниками: тим що індекс недорогий і нещодавно знижувався, і тим, що китайські корпорації мали дуже сильні прибутки в листопаді 2016. Китайські ж акції мають найбільшу вагу в індикаторі MSCI EM – майже чверть.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються. На європейські знижуються помітно. Останнє не дивно враховуючи вчорашню дивергенцію європейського та американського фондових ринків вчора. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси помітно просядуть.

Особливо значимих фундаментальних новин  для світових фондових ринків чи для локального українського ринку акцій сьогодні немає.

На цьому фоні є певні питання стосовно сьогоднішньої цінової динаміки в акціях, які торгуються на Українській біржі. Сьогодні останній день торгів перед Новим роком. Виходячи з цього з великою імовірністю слід було б очікувати росту цін акцій на УБ. Та от цю картину може зіпсувати чинник американського та європейського фондових ринків. Місцевому ринку акцій доведеться долати їх негативний вплив. Чи вдасться це? Надію дають сьогоднішня ранішня динаміка азійських ринків, країн, які розвиваються та індексу MSCI EM, які зростають, а також ще й більший впливовий чинник - досить імовірне бажання місцевих учасників ринку не зіпсувати свято. І, незважаючи на ряд негативних зовнішніх факторів, про які вже багато згадувалось, думається місцевий ринок акцій сьогодні все ж підросте.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 декабря 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду