Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 10 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 801,47+0,95%

Минулої п’ятниці в передріздвяний день індекс Української біржі знизився на 0,1%. Обсяг торгів акціями на УБ перед святом був традиційно малим. Акції «Донбасенерго» того дня підросли на 1,5%, в той час як динаміка інших індексних паперів була незначною, але негативною, окрім акцій «Мотор Січі», по яким в цей день не було угод. Технічна картина в індексі УБ наразі невелике і нетривале сповзання після росту в кінці минулого року. Подальша динаміка в індикаторі УБ в  найближчій середньостроковій перспективі буде визначатись переважно динамікою зовнішніх ринків, перш за все країн, які розвиваються.

Цього понеділка композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, просів на незначних 0,3% після помітного росту від локального дна протягом трьох тижнів. На річному інтервалі індикатор має зараз плюс 19,3%. Проте в немалій мірі цей плюс сформований за рахунок швидкого і суттєвого зниження індексу на початку 2016 року. За рахунок того ж таки фактору сформовано плюс і в широкому загальноєвропейському фондовому індексі STOXX 600 у 6,9% на річному інтервалі до сьогодні; до нього додало свій певний внесок і зменшення вартості євро по відношенню до долару США. Вчора індекс STOXX 600 знизився на 0,5% від свого піку на річному інтервалі. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора знизився на 0,35% від свого нового історичного максимуму.

Наразі має сенс подумати про наступну динаміку зовнішніх ринків. Що стосується американського ринку акцій, то тут все визначається з однієї сторони високою оцінкою цього ринку, з іншої поки відсутністю гарних альтернатив. Премія за ризик по відношенню до боргових інструментів в індексі S&P 500 залишається в межах середньої за тривалий період, хоча абсолютне значення розрахункової майбутньої дохідності індикатору мале в порівнянні з історичним. Більша частина стратегів вважає, що індекс S&P 500 в першій половині 2017 року підросте – можливо до значення 2400 пунктів, що на 5,8% вище значення вчорашнього закриття, щоб в другій половині року знизитись до 2300 пунктів, що на 1,4% вище значення вчорашнього закриття. До цього ще треба додати ще 2% річних дивідендів. Технічна картина такої поведінки на річному інтервалі від Goldman Sachs зображена на Рис. 1 нижче. При цьому аргументом слугують певні сподівання на економічну політику нової адміністрації в першому півріччі і певне розчарування в попередніх результатах впровадження цієї політики в кінці року. В той же час Томас Лі, бувший головний стратег по американським акціям BofA Merrill Lynch, а зараз стратег іншої компанії, вважає інакше – на початку 2017 року індекс S&P 500 сповзе, що потім піднятись до значення близько 2300 пунктів ближче до кінця року. Втім, всі сходяться на думці, що поки що «виходити» з американських акцій, незважаючи на очікувану невелику дохідність цього ринку, - рано.

Що стосується короткого інтервалу, то чимало трейдерів очікує невеликої 6-8% корекції цін акцій корпорацій США на інтервалі місяць – два. Інші кажуть, що тут все в більшій мірі буде визначатись прибутками корпорацій, отриманими в четвертому кварталі, і поки що все більше вказує на те, що вони матимуть певну позитивну динаміку і не розчарують. Хоча, їх непевний ріст по відношенню до очікувань може призвести до негативної корекції на американському ринку акцій, зазначають інші. На річному інтервалі для американських корпорацій поки очікується ріст прибутків в 2017 році по відношенню до прибутків 2016 на 4,4%.

Що стосується фондових ринків країн, які розвиваються, в цілому, то тут їх оцінки нижчі, ці ринки мають більший за звичайний дисконт по відношенню до фондових ринків розвинутих країн, що дає їм простір для росту. В якості чималого ризику для цих ринків бачиться протекціоністська політика нової адміністрації США стосовно питань торгівлі. Багато чого, як кажуть аналітики, тут все стане ясно після перших 100 днів роботи нової адміністрації. Проте більшість вважає, що страхи є перебільшеними, і ці ринки покажуть в 2017 році непоганий результат, що добре і для українського ринку акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються, а на європейські слабко підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси несильно підростуть, хоча ще двадцять хвилин назад все вказувало на невелике їх зниження на відкритті. Індекс MSCI EM після вчорашнього зниження на 0,3% зранку додає 0,5%. Таким чином зовнішній фон для місцевого ринку акцій – слабко позитивний.

Чи стане цей позитивний зовнішній фон передвісником росту на місцевому українському ринку акцій буде видно. Ситуація тут доволі не визначена. Трохи більше, здається, шансів на ріст цін місцевих акцій сьогодні, але ця перевага в ймовірностях дуже невелика.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 января 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду