Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 11 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 807,63+0,77%

Вчора індекс Української біржі підріс, додавши майже 1% в лінії з фондовими ринками, країн, які розвиваються в цілому. Композитний доларовий індекс цих країн, MSCI EM, вчора додав 0,8%. Тепер в обох індикаторах технічна картина – продовження росту після невеликої паузи. Зазвичай за відсутності значимих місцевих новин з точки зору цін місцевих паперів, місцевий фондовий індекс основної фондової біржі, ще сильніше корелює з динамікою індексу MSCI EM, що і не дивно. Проте індивідуально ціни акцій «відпрацьовують» на інтервалах тижнів, не днів, кожна прибутки/збитки, а також в меншій мірі доходи та борги свого емітента за попередній період (при волатильних фінансових показниках за останні 12 місяців).

Найбільше вчора зросли в ціні з індексних паперів дуже волатильні акції «Донбасенерго» (+3,4%), акції «Мотор Січі» (+1,8%) та акції «Укрнафти» (+1,3%).

Обсяг торгів акціями на Українській біржі в перший день після різдвяних свят лишився традиційно дуже малим.

Вчора динаміка на західних фондових біржах була слабка. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,1%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора вперше за 9 років при наявності торгів не змінився.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM додає ще 0,3%. Ф’ючерси на американські фондові індекси торгуються різнонаправлено та мало змінюються, на європейські – трохи просідають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться.

Фондовий ринок США зараз досить чи дуже дорогий в абсолютному відношенні з високим коефіцієнтом P/E та ще й при пікових значеннях рентабельності. В цих умовах  незмінність чи слабка динаміка (бажано слабко позитивна) цього ринку є дуже хорошим фактором для росту фондових ринків країн, які розвиваються, на темі скорочення розривів в оцінках ринків США та країн, які розвиваються, до середнього історичного дисконту або навіть меншого, як було в період 2006-2007.

Наразі учасники всіх фондових ринків, але особливо американського очікують першу велику прес-конференцію вибраного президента США Дональда Трампа, яка буде сьогодні. І це основна новина для ринків. З точки зору цін акцій американських корпорацій найважливішими факторами, на які впливають дії нової адміністрації спільно з Конгресом, є 1) зменшення ставки податку на прибутки корпорацій (позитивно для цін акцій), 2) можливі митні бар’єри для імпорту товарів в США (негативно для цін акцій). Учасники ринків акцій також очікують початку сезону корпоративної звітності за четвертий квартал 2016 року.

Виходячи з росту індексу MSCI EM і сьогодні зранку, а також відновлення росту індексу УБ після невеликої паузи вчора, цієї середи слід, скоріше, очікувати продовження зростання цін акцій на Українській біржі в середньому. Імовірно також цей ріст буде невеликим. Однак, трейдерам не слід забувати, що можливі і інші сценарії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 11 января 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду