Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 12 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 828,75+2,62%

Вчора індекс Української біржі підріс, додавши ще 0,8% після майже 1% росту днем раніше. Вчора зросли в ціні всі п’ять індексних акцій Української біржі. Найбільше з індексних паперів біржі цієї середи додали в ціні волатильні акції «Донбасенерго» (+2,3%), які суттєво зросли і днем раніше, а також акції «Укрнафти» (+1,9%); інші індексні папери зросли менш, ніж на 1%. Найбільший внесок в ріст індексу УБ вчора внесли акції «Укрнафти» та Райффайзен банк Аваль. Внесок акцій «Донбасенерго» був на третьому місці в силу невисокої ваги цих паперів в індексі – близько 6%.

Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора суттєво зросли в порівнянні з обсягами цього вівторку та й попереднього малоактивного тижня, хоча залишились ще суттєво нижчими за обсяги за останні півроку та рік – приблизно 55% середньоденних по індексним паперам. Динаміка середньоденних торгів по індексним паперам УБ по безадресним заявкам без та з корекцією на значення індексу УБ за півроку та за 20 останніх торгових сесій з середини 2013 року по кінець 2016 року представлені нижче на Рис. 1 та Рис. 2.

Що стосується вчорашньої динаміки на світових фондових ринках, то вона вчора була слабопозитивною. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, і з яким найбільше корелює індекс УБ додав вчора 0,1% після росту днем раніше на 0,8%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс цієї середи на 0,2% після росту днем раніше на 0,1%. Цей індикатор незначно підріс після дуже малої попередньої негативної корекції. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора підріс на 0,2%. Цей індикатор знаходиться лише на якихось 2 пункти нижче, від свого історичного максимуму. А от індекс високотехнологічних компаній США, підрісши на ті ж 0,2%, вчора в черговий раз підряд вийшов на свій новий історичний максимум.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси знизяться. Індекс MSCI EM додає зранку 0,7%, чому до певної міри сприяє ріст цін на нафту.

Відомий інвестиційний керуючий США Єль-Еріан (за національністю він єгиптянин) рекомендує американським інвесторам зменшити ризики і продати невелику частину акцій корпорацій США після великого недавнього ралі в цих активах і на фоні їх дуже високої оцінки, та, можливо придбати акції компаній країн, які розвиваються, які не приймали участі в недавньому ралі. Хоча, додає він, рух наверх фінансових активів цього класу ще буде залежати від ряду обставин. Власне, цей рух на зменшенні істотно більшого за історичний дисконт цих акцій і є тією рушійною силою, яка рухає індекс MSCI EM нагору, як і індекс УБ.

Позавчора було опубліковано велике інтерв’ю головного інвестиційного стратега Bank of America Merrill Lynch - дуже значимого учасника американського ринку акцій, Майкла Хартнета, який очікує разом з усією командою стратегів цього банку по цінним паперам (аналогічно стратегам Goldman Sachs та Wells Fargo та ряду інших) росту в першій половині 2017 року американського ринку акцій ще на 10% перед тим, як цей ринок почне знижуватись. Він назвав це торгівлею Ікару, в сенсі польоту занадто високо до неба. Хоча, зауважує стратег, як і багато інших учасники ринку, в самій найближчій перспективі американський ринок акцій може дещо просісти. Це просідання буде незначним, не головним. Після нього власне і почнеться далі його тимчасовий ріст. Однак, є і інші стратеги, які очікують все ж помітного просідання фондового ринку США в першій половині 2017 року. Негативна корекція на американському ринку акцій негативно позначиться і на інших ринках.

Вчора головною вчорашньою подією для фінансових ринків стало інтерв’ю вибраного президента США Дональда Трампа. Аналітики фінансових ринків не отримали відповідей на всі свої питання та ясності стосовно майбутньої економічної політики нової адміністрації. Взагалі давати відповідь не до кінця - це стиль новобраного президента США відомий давно, і він від нього не відступив і вчора. Одні очікують більш чіткої інформації від президента після того, як Дональд Трамп вступить на свою посаду, інші - реальних дій Конгресу та нової адміністрації та їх наслідків.

На фоні росту індексу MSCI EM сьогодні можна очікувати і продовження росту індексу УБ. Проте слід врахувати, що ризики невеликого зниження на місцевому ринку акцій наростають, враховуючи і ріст двох останніх днів і невиразну динаміку індексу MSCI EM вчора. Сьогодні, більш імовірно, ці ризики ще не реалізуються, але ріст на Українській біржі, імовірно, буде слабшим, ніж в попередні дні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 января 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду