Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 13 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 825,45-0,4%

Вчора індекс Української біржі сильно зріс, додавши відразу 2,6% після росту на  1,8% за два попередніх дня, і, що важливо, при хороших обсягах торгів, які перевищили середньоденні за останні півроку та рік. Ріст відбувся в лінії з хорошим ростом на фондових риках країн, які розвиваються.

Вчора додали всі п’ять індексних акцій Української біржі; причому в трьох ріст перевищив 3%. Волатильні акції «Донбасенерго» додали в ціні 4,3%, акції «Укрнафти» - 3,3%, «Центренерго» - 3,1%. Акції Райффайзен банк Аваль зросли на 2,7%.

Технічна картина в індексі зараз - прискорення росту. І індикатор УБ вже наближається до своїх піків 2016 року.

Як вже зазначалось, фондові ринки країн, які розвиваються вчора зросли. Вони скорочують розрив в оцінках з ринками розвинутих країн. Ринки акцій країн цієї групи не приймали участі в ралі після виборів в США, і, більше того, глобальні інвестиційні менеджери навіть скорочували свої позиції в акціях цих країн після згаданих виборів. Дисконт цих ринків по відношенню до ринків розвинутих країн, особливо США, суттєво перевищує історичний. На цьому фоні композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, і з яким найбільше корелює індекс УБ, додав вчора ще 1,1% після росту двох попередніх днів на 0,9%.

На відміну від цих ринків, ситуація на західних фондових біржах вчора була протилежна. Ці ринки здійснили справжній ривок нагору після виборів в США, і є перекупленими на короткостроковій основі, а фондовий ринок США в абсолютному вимірі (безвідносно до цін облігацій) зараз дуже дорогий. (Ситуація з відносною дохідністю ринку акцій США набагато краща.) Тому не дивно, що цього четверга широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,65%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – на 0,2%.

Однак, поки що відсутність хороших альтернатив для інвестування підтримує ці ринки. Тому сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зростають; причому на європейські – досить непогано і ліквідуючи вчорашній розрив в динаміці з ринками акцій США. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси непогано підростуть. Альтернативні фінансові інструменти - облігації та золото, відповідно, знижуються в ціні через «пика дання» коштів на ринок акцій, в той час, як в попередні дні вони зростали. Знову ж таки протилежно ціні, відповідно, дохідність облігацій США та в Європі пішла уверх. Критичною для американського ринку акцій одні знані фахівці, як відомий керуючий Білл Гросс, називають відмітку дохідностей 10-и річних державних паперів США у 2,6%, інші, яких більшість, – у 3,0%, зрідка навіть трохи вище.

Індекс MSCI EM сьогодні зранку майже не змінюється. Ціни на нафту трохи зростають.

Сьогодні трейдери очікують публікації першої значимої корпоративної квартальної звітності в США за 4-ий квартал 2016 року. Це звітність трьох провідних банків країни: JP Morgan Chase, Wells Fargo та Bank of America. Звітність банків має вийти відносно хороша завдяки росту відсоткових ставок в США. Поки європейські компанії не звітують за період. Взагалі в США очікується ріст прибутків корпорацій, які ходять до індексу S&P 500 в 4-ому кварталі 2016 на річній основі у 4%. Хоча, враховуючи, що компанії в останні 19 кварталів на 3,5% в середньому перевищували очікування аналітиків безпосередньо перед початком публікацій, деякі очікують росту прибутків по факту на 7,5%. Однак, цього кварталу перевищення може бути і, скоріше буде, дещо  скромнішим, враховуючи певні обставини.

Іншою новиною стала публікація даних по експортно-імпортних операціях Китаю в грудні. Формально дані розчарували показавши зниження експорту, більше за очікування – на 6,1% грудень 2016 до грудня 2015 в порівнянні з очікуваним зниженням у 3,5%. Імпорт зріс на 3,1%. Проте, по перше Китай все одно має дуже велике позитивне – чи просто величезне позитивне торговельне сальдо – у майже 510 млрд. доларів США за рік, а по друге, як кажуть аналітики, які дивляться глибше, все це відбувається у великій мірі через 10% зростання заробітної плати в Піднебесній за рік та укріплення юаню, і така динаміка торгівельних операцій є закономірною.

На цьому фоні, що стосується місцевого ринку акцій, слід очікувати сьогодні чи в перші дні наступного тижня певної паузи в рості індексу УБ, перш за все виходячи з того, що індикатор майже завжди робить паузи в рості. Однак, чи буде це сьогодні – сказати важко. Динаміка вчора була вже занадто переконливо і після такого зниження стає менш імовірним. Тому, скоріше, – ні. Однак, все ж тредерам необхідно посилити увагу.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 января 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду