Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 16 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 821,19-0,52%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі несильно скоригувався донизу, втративши 0,4% після сильного росту попередніх днів (+4,4%). Обсяги торгів акціями на Українській біржі суттєво знизились в п’ятницю в порівнянні з досить непоганими обсягами день до цього на сильному рості індикатору УБ минулого четверга і склали 55-60% середньоденних за останні півроку та рік. Найбільше з індексних паперів втратили в останній робочий день минулого тижня волатильні акції «Донбасенерго» (-1,95%), які сильно зростали в попередні торгові сесії, та «Укрнафти» (-1%). Динаміка інших місцевих індексних паперів була доволі поміркованою.

На світових фондових біржах минулої п’ятниці була змішана динаміка. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, і з яким найбільше корелює індекс УБ, втратив того дня незначний 0,1%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,95% і знову вийшов на свій річний максимум. Широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс ще на 0,2% і зупинився лише на 2,5 пункти нижче свого недавнього історичного максимуму. Це знову вже третя його локальна вершина за останній час. Варто згадати, що індикатор вже мав три локальні вершини не так давно до цього. Індекс високотехнологічних компаній США, NASDAQ, минулої п’ятниці в черговий раз вийшов на свій історичний максимум – вже шостий раз за 2017 рік.

Сьогоднішній ранок доволі негативний для світових ринків акцій. Індекс MSCI EM втрачає 0,7% після сильного росту більш, ніж протягом трьох чи майже чотирьох тижнів. Ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно знижуються за виключенням британського FTSE 100. Останньому допомагає різке ранішнє ослаблення фунта до тримісячного мінімуму перед промовою Тереси Мей стосовно Brexit. Суттєва частина акцій, які входять до індексної корзини цього індексу мають прибутки та доходи в доларах США. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси, за виключенням того ж таки FTSE 100, помітно знизяться. На американські та європейські фондові індекси сьогодні також негативно впливає їх недавній ріст.

На сьогодні для всіх учасників фондових ринків по всьому світу головне питання – чи продовжить американський ринок акцій свій ріст чи, як зазначає чималий відсоток трейдерів в США, похитнеться і через короткий проміжок часу і несильно коригується в негативну сторону в найближчий перспективі. Нагадаємо, що більшість вважає, що базовий сценарій наступний: невелика негативна корекція цього ринку незабаром (до 6-8%), потім в першій половині року суттєвий - на 10% від поточних рівнів ріст, і, потім через зростання відсоткових ставок та розчарування першими (просто не дуже швидкими результатами пробізнесової політики нової адміністрації США), корекція основного фондового індексу США S&P 500 вниз до рівня на 1-3% вище від поточного до кінця року. Хоча є й такі – їх меншість, які вважають навпаки – сповзання цін американських акцій в першій половині року на 5-6% і вирівнювання до тих же згаданих вище рівнів під кінець 2017. Так це як кажуть в США «питання на мільйон доларів». Від відповіді на нього залежить наступна поведінка і інших ринків акцій і тактика торгівців цінними паперами.

В п’ятницю опублікували квартальні звіти за 4-ий квартал три провідні банки США та дві дуже відомі фінансові компанії країни. Банки JP Morgan Chase, Wells Fargo та Bank of America – опублікували хороші результати по прибуткам, традиційно ще й кращі за очікування аналітиків. Але лише JP Morgan Chase перевищив очікування аналітиків по доходам. Хороші прибутки - це завдяки росту відсоткових ставок. Банків чекають ще кращі результати в найближчі квартали на продовженні росту відсоткових ставок в США та зниженні ставок корпоративних прибутків в цій країні, як обіцяє нова адміністрація та Конгрес. Також непогані квартальні результати у фінансової компанії США PNC Finance та найбільшої світової КУА BlackRock – у останньої за рахунок дешевих фондів ETF, які вимагають менших транзакційних витрат.

На негативному зовнішньому фоні, сьогодні на місцевому українському ринку акцій, скоріш за все, варто очікувати продовження п’ятничної дуже слабкої негативної корекції або ж динаміки близької до нейтральної. Але, як кажуть, можливі варіанти – про що не треба забувати.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 января 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду