Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 20 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 863,3+0,29%

Вчора індекс Української біржі, незважаючи на досить змінну динаміку протягом дня, все ж за результатами торгової сесії додав ще 0,4%. Обсяги торгів при цьому були приблизно вдвоє меншими за середньоденні за останні півроку та рік і набагато меншими, ніж при більш впевненому зростанні в попередні дні. Індикатор УБ досяг цього четверга свого нового річного максимуму. Практично увесь ріст індексу Української біржі вчора був досягнутий за рахунок одного індексного паперу – акцій «Центренерго», які зросли в цей день на 3,4%. Ціна акцій «Донбасенерго» мала майже нульову динаміку; три інші індексні акції несильно знизились. Тепер картина в індикаторі УБ – продовження росту з його сповільненням.

На більшості закордонних бірж вчора було невелике зниження. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,15% після росту днем раніше на 0,2%, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,4% після росту попереднього дня на 0,2%. Картина в індексі S&P 500 зараз дуже плавне зниження. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, просів на 0,4% після росту день до цього на 0,3%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси торгуються різнонаправлено, на європейські, крім британського FTSE 100 – слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси, за виключенням FTSE 100 слабко знизяться. Індекс MSCI EM практично не змінюється – коливаючись може лише зовсім трохи знижується.

Основною подією для ринків сьогодні є інавгурація новообраного президента США. Всі учасники фінансових ринків очікують якогось певного малюнка економічної та торгової політики нової адміністрації США. Це очікування помітно відсуває в тінь квартальну звітність корпорацій за 4-ий квартал 2016 року.

Опубліковані дані по росту другої за розміром економіки світу – Китаю в 4-ому кварталі 2016 року та за повний 2016 рік. Квартальний ріст ВВП країни по відношенню до 4-ого кварталу 2015 склав 6,8%, вище очікувань аналітиків у 6,7%. Річний ріст склав 6,7%. Очікування песимістів початку 2016 року не виправдались. Країна поступово, поки що успішно, переходить до економіки, яку рухає внутрішнє споживання, і, здається, виконає поставлену раніше задачу подвоєння ВВП на душу населення в 2020 року по відношенню до 2010. Новина по росту ВВП Китаю для фондових ринків слабко позитивна.

Учасникам українського ринку акцій, можливо, вже варто готуватись до публікації звітності місцевих емітентів за 4-ий квартал 2016. Однак, по більшості емітентів така звітність може публікуватись традиційно з великими затримками, з тим щоб вивірити річний результат.

Виходячи з ситуації на зовнішніх ринках та відносно нейтрального фону новин, сьогодні навряд чи на місцевому ринку акцій можна очікувати сильної динаміки. Імовірніше за все картина буде нагадувати торги попередніх двох днів зі зміню динамікою протягом дня. За результатами сьогоднішніх торгів бачиться приблизно рівноймовірними як позитивний, так і негативний результат на Українській біржі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 января 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду