Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 24 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 856,24-0,61%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,2% після росту минулої п’ятниці на 0,3% і сильного зростання перед цим. Більшу частину торгової сесії місцевий фондовий індикатор провів в позитивній зоні і скоригувався донизу аж під самий кінець торгів – зовсім незадовго до їх закінчення. Індекс УБ вчора знизився від свого річного  максимуму. Обсяги торгів на місцевій фондовій біржі цього понеділка суттєво підросли, однак, залишились помітно меншими за середньоденні за останні півроку та рік – на рівні близько 70% від них, і помітно меншими за недавні обсяги торгів на УБ - на хорошому рості цін місцевих акцій.

Індексні папери Української біржі вчора закінчили день різнонаправленим рухом; природно на зниженні – більше негативним. Найбільше знизились в ціні дуже волатильні акції «Донбасенерго» (-2,9%), а також акції Райффайзен банк Аваль (-1,5%); динаміка в інших паперів була більш слабкою.

Фондові індекси Європи та США вчора переважно знижувались. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,4%; широкий фондовий індекс США S&P 500 - 0,3%. На відміну від них, композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в перший робочий день цього тижня підріс на помітні 1,0%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси підростають; на американські – торгуються різнонаправлено з більш слабкою динамікою. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси додадуть. Індекс MSCI EM зростає поки на 0,3%, але враховуючи імовірний ріст на біржах Європи та США, результат для індикатору по закінченню дня буде кращий, через ріст ще ряду ринків країн, які розвиваються, і де торги ще не розпочались.

З технічної сторони індекс S&P 500 торгується в боковому каналі після зовсім невеликого зниження від історичного максимуму. Аналогічно, імовірно, буде себе вести і індикатор STOXX 600. Індекс MSCI EM, який суттєво скоригувався вниз від максимальних річних значень вересня-жовтня, після коливань продовжує і, дуже імовірно, найближчим часом продовжить своє відновлення. У нього є ще значний простір – до 20% до свої максимумів середини 2016 року. Хоча, на річному інтервалі після провалу кінця 2015 – початку 2016 року волатильний доларовий індекс MSCI EM додав вже 27%. До речі варто подивитись на Рис. 1, на якому  термінах дохідності в порівнянні з волатильностю (ризиками) представлені основні фінансові інструменти глобальних інвесторів (по групам) та ефективна границя. (Акції країн, які розвиваються – ромбик з символом «EME» в самому верхньому кутку графіку трохи вище «Private Equity (large)».)

Що стосується фундаментальних чинників, то в США невизначеність стосовно ефективності трьох сприятливих для ринків потенційних заходів нової адміністрації США: 1) зменшення податкового тиску на бізнес, 2) інфраструктурних витрат, 3) дерегуляції стикається з негативною для ринків невизначеністю стосовно росту відсоткових ставок, а також невизначеністю стосовно негативних наслідків протекціоністської політики нової адміністрації. Поки що, на фоні високої оцінки фондового ринку США, учасники ринку сумніви трактують в істотно більшій мірі позитивно - на користь нової адміністрації, що проявляється в тому, що ціни акцій в США не знижуються. Якщо заходи виявляться менш ефективними, ніж очікується, фондові індекси США підуть вниз і потягнуть за собою вниз і інші фондові ринки. Статична ж, застійна ситуація, на фондовому ринку США дуже сприятлива для ринків країн, які розвиваються, оскільки саме вона дозволяє їм скоротити відставання у оцінках і зростати. Саме ці основні фундаментальні фактори рухають зараз ринки акцій.

В меншій мірі зараз фондові ринки орієнтуються на корпоративну квартальну звітність за 4-ий квартал 2016, яка публікується. Це відбувається через те, що, по великому рахунку, звітність відображає очікування аналітиків і є не дуже динамічною. Вчора була опублікована перша публічна звітність європейських корпорацій, яка вийшла в цілому непоганою, але без особливих несподіванок.

На цьому фоні можна було б очікувати сьогодні росту місцевого українського ринку акцій. Але впевненості в цього саме сьогоднішньому рості менше, ніж при інших обставинах через те, що місцевий ринок вже помітний час зростав і індекс УБ на короткому проміжку дещо випередив індекс MSCI EM. Поза сумнівами, якщо стагнація на фондовому ринку США продовжиться найближчим часом, то продовжиться і ріст індексів MSCI EM та УБ. Чи продовжиться позитивний рух на Українській біржі сьогодні - сказати важко. Скоріше так, ніж ні – проте чималі сумніви, все ж, лишаються.

КУА J.P. Morgan Asset Management; оцінки на  30 вересня 2015 та 30 вересня 2016.

 

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 января 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду