Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 25 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 856,7+0,05%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,6%. Індекс коригувався вниз після хорошого росту, який почався на місцевому ринку акцій в середині грудня 2016 і мав лише дві паузи, останню в середині січня 2017. Тож невелика негативна корекція останніх днів не дивує – фондові ринки не зростають безперервно по зрозумілим причинам. Хтось колись захоче зафіксувати прибутки, і не тільки це. Таким чином, зараз на місцевому ринку технічна картина виглядає, якщо не брати інші чинники, про що частково нижче, чи то як пауза в рості, чи то як початок негативної корекції. Але, з урахуванням зовнішнього чинника, скоріше, - пауза.

Обсяги торгів вчора на Українській біржі суттєво підросли в порівнянні з кількома попередніми торговими днями, і десь в півтора рази перевищили середньоденні за останні півроку та рік.

Вчора знизились в ціні чотири з п’яти індексних паперів основної місцевої фондової біржі. Акції «Укранфти» втратили 1,7%, «Мотор Січі» - 1,1%, «Центренерго» - 1,0%. Перші два папери і внесли основний внесок в зниження індикатору УБ цього вівторка. Підросли в цей день доволі волатильні акції «Донбасенерго» (+2,5%). Проте в силу їх низької ваги в індексі вони не мали значного впливу на його поведінку.

Вчора на світових фондових біржах видався позитивний торговий день. Широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,66% і вийшов на новий історичний максимум у 2280 пунктів, що на 3 пункти вище за попередній максимум 6 січня у 2277 пунктів. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,25%, а композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в перший робочий день цього тижня підріс на помітні 1,0%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси додадуть. Індекс MSCI EM зростає на помірковані 0,2%. Технічна картина в цьому індикаторі, з яким дуже добре корелює індекс УБ – різке продовження росту після невеликої паузи минулого тижня.

Якщо говорити про природу росту фондових індексів вчора, то тут задали ритм, як і в переважній більшості випадків, американці. Вони грали на зростання на новинах про нові «бізнес-дружні» укази нового президента США Дональда Трампа, про дозвіл на будівництво двох трубопроводів Keystone XL та Dakota Access, будівництво яких після протестів екологів та індіанців (через землю останніх проходить Dakota Access) було призупинено указами бувшого президента Обами. Тут окрім самих трубопроводів звичайно зайшла і мова про американську сталь, яка буде використовуватись при їх будівництві. Пройшла також зустріч президента Трампа з автомобілебудівниками США, яким він пообіцяв ліквідувати «75% регулювання» в галузі та зменшити оподаткування.

Наскільки ці заходи, які дійсно покращують життя бізнесу, додадуть в зростання прибутків компаній, а наскільки це була гра ринку сказати важко. Учасники ринку давно очікували щось в такому роді – ще, як видно з графіку на Рис. 1 нижче від стратегів основного інвестиційного (брокерського) підрозділу Goldman Sachs, в кінці листопада 2016. Надалі, з середини року на графіку індекс знижується через ріст відсоткових ставок в США та певне розчарування в силі ефективності політики нової адміністрації США, а також по причині високих оцінок ринку. Це наразі консенсусна думка Уолл-Стріт. Такі самі картини малювали і аналітики Bank of America Merrill Lynch і Wells Fargo, як і більшість інших фахівців ринку США (хоча були менш популярні і протилежні думки).

Однак ріст на фондових ринках розвинутих країн, хоча і позитивний для великих фондових ринків, країн, які розвиваються, але гірше, ніж застій, чи ріст повільний, оскільки провокує перекидання коштів з них на ринки акцій розвинутих країн і, через це, дещо сповільнює ріст цін акцій на фондових ринках країн, які розвиваються.

На цьому в цілому дуже позитивному фоні сьогодні-завтра можна очікувати продовження росту і місцевого українського ринку акцій. Чи почнеться він сьогодні – до кінця впевненості немає, оскільки просто так, «на вскидку», важко сказати чи вистачило місцевому ринку акцій двох  днів негативної корекції, чи ні. Хотілось би вірити, що так і, скоріше, ріст на УБ сьогодні відновиться.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 января 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду