Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 26 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 861+0,5%

Вчора індекс Української біржі зріс на незначні 0,05% після невеликої дводенної зупинки в рості. При цьому варто зазначити, що переважну частину торгової сесії індекс провів в позитивній зоні, додаючи більше цих 0,05%, хоча теж небагато. Три з п’яти індексних акцій УБ, тим не менш, вчора за результатами торгів знизились,  хоча до розрахунку індексу через методику розрахунку був включений дещо інший результат. Найбільше знизились в ціні цієї середи акції «Донбасенерго» (-1,8%), дуже волатильні і мало впливові на значення індексу через їх низьку вагу в індексному кошику. Акції, по яким обсяги торгів найбільші за останній час, Райффайзен банк Аваль та «Центренерго» закінчили вчорашні торги різнонаправленим рухом – плюс 0,8% та мінус 0,8% відповідно.

Обсяги торгів на Українській біржі цієї середи були малими, навіть як для останнього часу, відображаючи невпевненість учасників ринку в подальшій ціновій динаміці на місцевому ринку акцій.

Вчора на світових фондових ринках видався дуже позитивний день. Фондові індекси США: широкий S&P 500 та консервативний Dow Jones Industrial Average додавши по 0,8% вийшли на нові історичні максимуми; причому останній подолав давно очікуваний психологічний рубіж у 20000 пунктів. Індекс S&P 500 впритул підійшов до рубежу у 2300 пунктів. Нижче на графіку, Рис. 1 повторений вчорашній графік стосовно консенсусного уявлення Уолл-Стріт про динаміку основного фондового індексу США S&P 500 в 2017 році. На графіку наведений максимум у 2400 пунктів, що на 4,4% вище значення вчорашнього закриття, хоча, наприклад, Джим Полсон, стратег управління активами банку Wells Fargo вважає, що індекс може досягнути значення аж 2600 пунктів в першому півріччі, що на 13% вище поточного рівня. При цьому він очікує, що до кінця 2017 цей індикатор знизиться до рівня у 2350 пунктів, близького до уявлень Уолл-Стріт в цілому і до значення, яке наведено на графіку, Рис. 1. Значення 2350 пунктів на 2,3% вище значення вчорашнього закриття індикатору.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 під впливом руху на американському фондовому ринку додав цієї середи 1,3%, а композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, - приплюсував 0,4%.

Про останній, з яким найбільше корелює індекс УБ, слід сказати окремо. Цей фондовий індекс наближається до серії своїх локальних максимумів вересня – жовтня, які близькі до річного максимуму у майже 930 пунктів від 7 вересня 2016, що на 1,1% вище його поточних значень цього ранку. Сьогодні зранку індикатор MSCI EM додає 0,6-0,7%. З однієї сторони по логіці на рівні 920-930 пунктів у індексу MSCI EM могла б бути затримка. Проте технічна картина, яка склалась в цьому індексі в останній місяць зараз подібна до технічної картини липня 2016 – переконливий ріст і, з іншого боку, вказує на можливість легко подолати бар’єр у 925-930 пунктів і на те, що індекс може рухатись далі суттєво уверх.

Зранку, до речі ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси теж підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси додадуть.

На американському ринку акцій, ріст якого задає тон зараз в усьому світі, панує певна ейфорія і люди діють по принципу «купуй дорого, продавай ще дорожче». Цей ринок, а за ним і світові ринки підтримує спекуляція стосовно виконання передвиборчих обіцянок президентом Трампом, які мають стимулювати економічний ріст в США і в, меншій мірі, покращення ситуації з прибутками американських корпорацій. Багато хто вважає, що ралі на ринках буде продовжуватись; інші схиляються до думки, що на шляху наверх можливі найближчим часом певні корекції.

Вся ця ситуація сприятлива для місцевого українського ринку акцій, який, можна сподіватись, сьогодні перейде до росту, хай і не дуже великого.

 

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 января 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду