Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 27 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 859,91-0,13%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на не дуже великі 0,5%, добре вписавшись у вчорашній загальносвітовий тренд. Динаміка цін індексних акцій УБ, за виключенням Райффайзен банк Аваль, була досить слабка – в абсолютному вираженні, за виключенням банку не перевищивши 0,5% чи навіть 0,4%. Акції банку додали 1,3%. Чотири з індексних паперів вчора зросли, один – знизився, хоча позитивний вклад в ріст індикатору основної місцевої біржі був записаний на всі п’ять паперів в силу особливостей оцінки індексу, на чому зупинятись в цьому огляді не варто.

Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора несильно підросли і порівнянні з попереднім днем, але залишились істотно нижчими за середньоденні обсяги за останні півроку та рік.

На світових фондових ринках вчорашній день був переважно позитивним. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,5%, як і індекс УБ. Цей індикатор вчора, досягши відмітки у 916 пунктів  впритул наблизився до серії своїх локальних річних максимумів вересня - жовтня 2016, що знаходяться в діапазоні 920-930 пунктів. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 закінчив торги цього четверга з плюсом у 0,25%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 після несподіваного відносно різкого і дещо несподіваного ривка наверх до свого нового історичного максимуму два дні до вчора, напроти, незначно знизився, втративши 0,1%. Така незначна корекція, скоріше, означає продовження росту, хоча і не обов’язково. В цілому ж фондові індекси США закінчили торги цього четверга різнонаправленим рухом без значної динаміки. Так вузький та консервативний Dow Jones Industrial Average, індексний кошик якого включає 30 найбільших (хоча й не всіх найбільших) компаній США, вчора також після нового історичного максимуму, що днем раніше перевищив вперше в історії відмітку у 20000 пунктів, додав ще 0,2%, а індекс високотехнологічних компаній NASDAQ майже не змінився.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зовсім незначно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси дуже незначно знизяться. Хоча тут картина може швидко змінитись не тільки протягом дня, але й хвилин після початку торгів. Індекс MSCI EM втрачає зранку 0,5%. Однак, незважаючи на наближення до рівня серії річних максимумів, що може бути певною перепоною для ряду трейдерів,  картина росту в цьому індикаторі поки була дуже переконливою і може вказувати на продовження росту – знову ж, не обов’язково. Ріст в індексі MSCI EM, в більшості випадків обривається дуже різко – індикатор доволі волатильний. До речі, максимум 2016 року в MSCI EM набагато нижче максимальних значень індексу в 2015 року.

Аналітики зараз аналізують результати американських та європейських корпорацій за 4-ий квартал 2016 року. Станом на вчорашній вечір опублікували звітність 30% корпорацій з 500, які входять до складу індексу S&P 500. З них 70% перевищило очікування аналітиків по прибуткам і 56% по доходам. Планка перед публікацією звітності була піднята на цей раз вище, ніж в минулі квартали. Велика частина звітності буде опублікована в наступні два тижні. Динаміка зміни очікувань аналітиків квартальних прибутків в 2015-2016 роках та на початку 2017 по квартальних прибутках американських корпорацій (чистих операційних, тобто до списань) на 2016 та 2017 рік представлена нижче на Рис. 1 та Рис. 2. Як видно графіків Рис. 3 ринкова оцінка індексу S&P 500 в термінах P/E форвардного, по очікуваним прибуткам наступні 12 місяців, закономірно пішла уверх і наразі досить чи дуже висока, що зрозуміло для тих, хто за цим слідкує.

На цьому фоні складно робити сьогодні певні ставки на українському фондовому ринку. Сьогодні можлива і невелика негативна корекція і торги при відносно стабільних цінах акцій, навіть зі зростанням.

 

Рис. 1

 

Рис. 2

 

Рис. 3

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 января 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду