Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 30 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 865,19+0,61%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на незначні 0,1% в лінії з загальносвітовим трендом. За результатами торгової сесії індексні акції УБ мали різнонаправлену цінову динаміку. Два папери з п’яти підросли в ціні, три - знизились. Найбільше змінилась ціна дуже волатильних акцій «Донбасенерго», знизившись на 2,2%. Ціни інші паперів з індексного кошика минулої п’ятниці змінились мало - в абсолютному відношенні їх зміна не перевищила 1%. Технічна картина зараз в індексі Української біржі – це полиця після росту. Скоріше за все, ціновий рух на основній місцевій біржі в найближчі дні до публікації річної звітності місцевих емітентів буде визначатись майже повністю динамікою на світових фондових ринках.

Обсяги торгів в останній робочий день минулого тижня на Українській біржі ще більше знизились, навіть в порівнянні з досить малими обсягами попередніх днів, що відображає, імовірно, невпевненість місцевих учасників ринку акцій в його напрямку його подальшого руху.

Минулої п’ятниці на світових фондових ринках домінував невеликий рух вниз. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився, як і індекс УБ на 0,1%. Зараз цей індикатор знаходиться зовсім близько до серії своїх локальних річних максимумів вересня - жовтня 2016, хоча й трохи нижче, що для деяких учасників ринку може бути певним психологічним бар’єром з точки зору подальшої гри на підвищення. Цей факт заставить їх більш уважно подивитись на поточну оцінку ринком цін акцій, які складають цей індекс. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 закінчив торги того дня зниженням на 0,3%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 минулої п’ятниці «підсів» - знизився ще на 0,1% після такого ж руху за день до того. Обидва ці індикатори пару останніх торгових сесій дуже слабко коригувались донизу після їх несподіваного відносно різкого підскоку наверх.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси почнуть торги в негативній зоні. Індекс MSCI EM втрачає сьогодні поки що 0,3%.

У великій мірі рух на світових ринках на сьогодні визначається технічним фактором, а саме значним попереднім рухом ринків наверх і певною  перекупленістю ринків (тобто занадто швидким і великим зростанням, яке ще не затвердилось в умах трейдерів та інвесторів). Всі основні фондові індикатори  знаходяться коло своїх локальних або історичних максимумів, і за останні кілька днів, як і індекс УБ після свого росту, «показують невелику полицю».

З фундаментальної точки зору дуже значимих новин для ринків немає. За першою з трьох оцінок, попередньою, ВВП США, яка була опублікована в п’ятницю економіка цієї країни зросла в 4-ому кварталі 2016 року на 1,9% (квартал до кварталу сезонно згладжена динаміка в перерахунку на рік), що є досить посереднім показником. Інші економічні дані по США, опубліковані в той день, були змішаними. За океаном, як і в Європі продовжується «сезон звітності» - публікація квартальної звітності корпорацій за 4-ий квартал 2016. В цінах акцій на розвинутих ринках, особливо в США, наразі враховано багато позитиву і очікування позитивних змін в майбутньому. Тепер «ринки очікують» підтвердження своїх припущень або ж навпаки розчарувань.

Перед вихідними та у вихідні був великий політичний резонанс стосовно деяких останніх указів нового президента США Дональда Трампа, та, здається, що це не може мати значимий, чи значний вплив на фінансові ринки.

На цьому, в цілому негативному фоні, сьогодні, скоріше, варто очікувати слабкої негативної корекції місцевого українського ринку акцій. Хоча буває всяке, і давайте надіятись на краще.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 января 2017
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду