Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 31 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 869,11+0,45%

Вчора індекс Української біржі дещо несподівано підріс на 0,6%, відновивши свій ріст. Тепер технічна картина в індексі – це продовження росту після невеликої паузи. Вчорашній ріст видався дещо несподіваним, тому на світових фондових ринках того дня була невелика негативна корекція, якихось дуже позитивних новин вчора для місцевих емітентів не було, а технічна картина в самому була неоднозначною і вказувала на можливість корекції вниз, як і те, що індикатор в останні дні добре відслідковував динаміку на світових фондових ринках. Хоча вчора такий же самий «маневр», а саме ріст після паузи був і в індексі Ukragro, акцій українських сільськогосподарських компаній, які торгуються на закордонних біржах. Ріст індексу UXagro склав 1,9%. Це може бути свідоцтвом того, що ставлення до інвестицій саме в Україну покращується. Раніше ріст цін (і відповідно зниження дохідностей) можна було чітко бачити в українських єврооблігаціях, які на думку одного з найбільш авторитетних американських/світових брокерських домів є одним з найбільш інвестиційно привабливих інструментів на світових боргових ринках в 2017 році. Компанії «Кернел», судячи з усього, вдасться розмістити випуск єврооблігацій зі строком погашення через п’ять років під поміркований відсоток, а НБУ очікує розміщення і інших єврообондів українських сільгоспвиробників в 2017 році. Це все є також свідоцтвом покращення ставлення до інвестування в Україну.

Також, варто зазначити, що вчорашній ріст індексу УБ був зумовлений у великій мірі ростом ціни акцій «Укрнафти». По цій компанії є досить позитивні новини. Прибуток помітно збільшиться в 2017 році, як за рахунок росту ціни на нафту, так і за рахунок дуже суттєвого зменшення рентних ставок. Компанія планує наростити в 2017 році інвестиції в 2,5 рази в порівнянні з 2016 роком і зупинити за рахунок цих інвестицій падіння видобутку нею вуглеводнів. Крім того, наразі негативний прибуток компанії за результатами останніх 12 місяців (результати 4-ого кварталу 2016 поки не враховується) зумовлений в першу чергу нарахуванням дуже великої пені по податковій заборгованості в кінці 2015 року та негативною переоцінкою комерційної вартості родовищ на фоні низьких цін на енергоносії. Цей фактор, дуже імовірно, не буде впливати на річний прибуток 2016 року, і компанія за результатами року вийде у відносно непоганий плюс по прибуткам. Вона і далі буде показувати позитивний результат, що, досить імовірно,  зумовить ріст ціни її акцій на інтервалі найближчих півроку і поведінку її акцій, кращу за індекс Україснкьої біржі.

Таким чином, акції «Укрнафти» вчора додали в ціні 1,3%; ціни інших індексних паперів УБ підросли не більше, ніж на 0,4%.

Обсяги торгів на Українській біржі вчора збільшились в порівнянні з попереднім днем, однак залишились набагато нижчими за середньоденні за останні півроку та рік.

На світових фондових ринках, як вже зазначалось, вчора видався негативний торговий день. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,3%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 закінчив торги першого дня цього тижня зниженням на 1,05%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив цього понеділка 0,6%.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM знижується. Ф’ючерси на американські фондові індекси торгуються в «червоній» зоні. Ф’ючерси на європейські фондові індекси дуже слабко підростають. Таке розходження зумовлено помітною різницею у вчорашній динаміці фондових індикаторів – європейські фондові індекси знизилися помітно більше за американські. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси, імовірно, слабко підростуть. Хоча напрямок при такому слабкому рості може змінитись на протилежний швидко, незабаром після початку торгів.

Основним чинником, який зумовлює зараз короткий рух на світових фондових ринках є технічний – їх перекупленність, близькість індексів MSCI EM та STOXX 600 до річних максимумів, а S&P 500 до історичного максимуму, в меншій мірі висока оцінка американського фондового ринку.

Досить позитивна технічна картина в індексі УБ, і можливі чинники, які за цим стоять (описані на початку цього огляду), наразі стикаються з поміркованою негативною корекцією на світових фондових ринках. Яким буде результат сьогодні - передбачити важко. Скоріше позитивним для місцевого ринку акцій. Однак однозначно чи впевнено сказати про це, а трейдерам ставити на цей ріст сьогодні ризиковано і слід орієнтуватись більше по ходу торгів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 31 января 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду