Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 1 февраля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 865,93-0,37%

Вчора індекс Української біржі продовжив свій ріст і додав ще 0,45% після дещо несподіваного росту цього понеділка на 0,6%. Ріст, які і позавчора, відбувся всупереч слабко негативному тренду на світових фондових біржах в цей день. Очевидно, інвестори після зовсім недавньої дуже успішної в поточних умовах підписки на єврооблігації українського «Кернела» та зростання цін державних (та й ряду корпоративних) боргових цінних паперів у валюті раніше переоцінюють в позитивну сторону загальні ризики інвестування в Україні, і це служить основним аргументом для зростання цін акцій більшості українських емітентів. Технічна картина в індексі УБ зараз – це продовження росту  після паузи. Хоча, до слова, індекс акцій українських сільгоспвиробників, акції яких представлені на закордонних фондових майданчиках після росту цього понеділка на переконливих 1,9% вчора знизився на 0,3%.

Ціни індексних акцій Української біржі вчора змінилися різнонаправлено: ціни трьох паперів зросли, двох знизились. Акції «Мотор Січі» додали в ціні 1,3%; ціни інших індексних акцій змінились в абсолютному вираженні менш, ніж на 0,6%.

Що приємно, обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора дуже значно зросли в порівнянні з попередніми днями і десь на 15-20% перевищили середньоденні за останні півроку та рік.

Якщо говорити в цілому по динаміці за січень місяць, який закінчився вчора, то всі індексні акції УБ додали в ціні за місяць приблизно однаково десь на 8-10% (+-1%), як і індекс біржі, за виключенням волатильної акції «Донбасенерго», яка зросла в ціні більше після суттєвого зниження в жовтні-листопаді минулого року.

Як вже зазначалось, на світових фондових біржах вчорашній торговий день був помірковано негативним. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,4%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,7%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 опустився на  незначний 0,1%. Що стосується останнього індикатору, то він знижувався помітно більше в ході торгів, але додав ближче до закриття, вийшовши на дуже поміркований результат.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM додає 0,2-0,3%, ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси, дуже імовірно, додадуть.

Скоріше за все на світових фондових ринках сьогодні буде позитивний день. Імовірно, трейдери та спекулянти вирішили, що кількаденної негативної корекції останніх торгових сесій після недавнього росту цілком досить.

Видається, що основною темою першого півріччя 2017 року найбільші учасники фондових ринків, включаючи і крупні КУА, і брокерські дома, і найбільших спекулянтів вирішили зробити півріччям спекулятивного підйому. І основні аргументи тут, імовірно, наступні. Світова економіка зростає, як і економіка США.  Ріст економіки США може призупинитись на початку 2019. Поки ж можна спекулятивно обігрувати тему пробізнесової політики нової адміністрації США, допоки через півроку чи трохи більше (а може і трохи менше) стане ясно, що вона не дуже сильно додає до економічного росту чи прибутків корпорацій (хоча таки трохи додасть) і, що дуже важливо, поки відсоткові ставки не зростуть. В 2017 очікується три підвищення базової ставки ФРС. Проте перше підвищення, скоріше за все буде влітку. І до цієї пори прояснення не такого сильного ефекту політики нової адміністрації США та росту відсоткових ставок можна грати на підвищення на фондових біржах США, а, значить, і в Європі і, можливо, в Японії. Ця гра буде тягнути уверх і ціни акцій на ринках країн, які розвиваються. Така на сьогодні імовірна диспозиція. Далі, припускають впливові учасники ринку буде зниження. Тож поки треба набрати висоту, незважаючи на вже дуже високу абсолютну оцінку американського ринку акцій (без відносно до премії за ризик, де ситуація набагато краща).

Тому, ті хто цікавляться, імовірно, побачать, що в першій половині 2017, що, при першій можливості, основні світові фондові індекси після невеликих корекцій будуть зростати.

Що стосується сьогоднішньої цінової динаміки в акціях на УБ, то тут, задавалось би на зовнішньому позитиві має бути ріст, чи, точніше, продовження росту. Так. Це досить імовірно. Але в цьому висновку може бути і пастка. Адже минулі два торгові дні, коли світові фондові ринки помірковано знижувались, місцевий ринок акцій зростав. Тож приписувати занадто велику імовірність сьогоднішнього росту на УБ через це не варто. Дуже, зовсім трохи більш імовірним видається ріст, але й зниження цілком можливе.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 февраля 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду