Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 6 февраля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 867,91+0,36%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 0,55%, відновивши свій ріст, абсолютно аналогічно тому, як це відбулось в основних світових широких фондових індексах. Тепер технічна картина в індексі УБ - це продовження росту після невеликого зниження. Так само підріс в останній робочий день минулого тижня і індекс акцій українських компаній сільського господарства, акції яких представлені на закордонних фондових біржах – плюс 0,4%.

Минулої п’ятниці чотири з п’яти індексних акцій УБ підросли, одна - знизилась. Найбільшу динаміку за результатами торгів в останній робочий день минулого тижня мали акції «Центренерго» (+2,25%), «Донбасенерго» (+1,6%) та «Укрнафти» (+0,9%).

Обсяги торгів акціями того дня на Українській біржі були дещо меншими за середньоденні обсяги торгів на цій біржі за минулі півроку та рік – десь на 15-20%.

Як вже зазначалось, на світових фондових біржах минулої п’ятниці був ріст. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,4%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 приплюсував 0,6%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,7%, позначивши дводенне відносно різке зростання, і закінчив торги на відмітці у 2297 пунктів, не дотягнувши до історичного максимуму лише 1 пункт (0,04%).

Приводом для росту минулої п’ятниці послужили хороші дані по ринку праці в США. Американська економіка в січні додала 227 тис. робочих місяць, помітно більше очікувань у 175 тис.. При цьому рівень безробіття зріс до 4,8% за рахунок збільшення кількості тих, хто шукає роботу. Почасова оплата праці в США в перерахунку на рік зросла, правда, лише на 2,5%, дещо розчарувавши аналітиків, при цьому середня тривалість робочого тижня з урахуванням всіх категорій працівників (є такі, у яких робочий день укорочений або неповний, залишилась незмінною – 34,4 години). Ці показники мають на увазі, що ФРС має поступово нормалізувати політику відсоткових ставок за рахунок їх підвищення, але темп росту буде незначним. Це враховує з однієї сторони практично повну зайнятість, що сприяє росту інфляції, з іншої – все ще невеликий темп підвищення вартості робочої сили.

В іншому звіті повідомляється, що індекс ISM, економічної активності в США, в даному випадку, невиробничої сфери залишився на хорошій позначці 56,5 – вище 50, хоча й дещо нижче, ніж в грудні 2016 – 56,6.

Ці два звіти показують, що економічна активність в США в січні прискорювалась і буде прискорюватись в найближчі місяці, і економіка цієї країни зараз відносно здорова. А, враховуючи її розмір, цей чинник досить позитивно впливає і на світову економіку.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські індекси після сильного дводенного росту ще слабко підростають, на європейські – торгуються змішано, більше знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси, дуже слабко знизяться. Індекс MSCI EM зранку зростає ще на 0,6-0,7%. Ріст індикатора, після невеликої паузи, здається продовжиться.

Якщо говорити про те, що рухає ринки акцій зараз, то складається враження (про що вже писалось в попередніх оглядах), що самі впливові учасники світових фондових ринків різних категорій від КУА до чистих спекулянтів стараються встигнути за півроку чи менше зіграти на підвищення, поки не настало усвідомлення відносно несильної позитивної ефективності економічних реформ нової адміністрації США і до того часу, коли відсоткові ставки відчутно зростуть. Ця тема перебиває іншу – квартальну звітність емітентів, яка впливає сьогодні на рух в окремих акціях, але набагато менше на рух широких фондових індексів. На рух в цінах і дохідностях облігацій має вплив, перш за все, ще відносно поміркована інфляція (опосередкованим свідоцтвом чого виступив ріст погодинної оплати праці, про що згадувалось вище), низькі базові ставки та ріст цін акцій, який спонукає учасників ринку більше придивлятись саме до цього класу активів.

На цьому фоні сьогодні дещо більш імовірним видається відносно слабке продовження росту місцевого українського ринку акцій. Хоча, як кажуть, можливі варіанти.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 6 февраля 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду