Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 01:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 7 февраля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 861,11-0,78%

Вчора індекс Української біржі підріс на ще на 0,4% після росту минулої п’ятниці на 0,55%. Індикатор вчора не дійшов до річного максимуму лише 1 пункт (0,14%). Наразі технічна картина в індикаторі УБ – коливання коло значень річних максимумів.

Вчора торги на основному місцевому фондовому майданчику проходили без значної динаміки коливань та при понижених обсягах. Чотири з п’яти індексних акцій біржі підросли в ціні, одна - знизилась. Однак, лише зміна ціни однієї акції індексного кошику УБ перевищила 1% - це акція Райффайзен банк Аваль (+1,3%). Відчувається, що у місцевих учасників ринку не вистачає аргументів для динамічних торгів і вони увесь час оглядаються на те, що відбувається на світових фондових ринках. Це логічно і закономірно.

Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора суттєво знизились в порівнянні з минулою п’ятницею і склали щось порядку 30% середньоденних за останній рік.

На світових фондових ринках минулий день відзначився різнонаправленою динамікою: ціни акцій на фондових біржах країн, які розвиваються переважно зростали, на біржах розвинутих країн - переважно знижувались. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав ще 0,4%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,7% після росту минулої п’ятниці на 0,6%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,2% після свого росту в попередню торгову сесію на 0,7%. Вчорашнє зниження цього індикатору відбулось від значення, яке лише на 1 пункт (0,04%) нижче його недавнього історичного максимуму. Що ж стосується фондового  індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, то технічна картина в ньому до сьогодні – це переконливий ріст. Цей фондовий індекс зараз знаходиться вже дуже близько до свого річного максимуму, досягнутого на початку вересня 2016.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM знижується на помірковані 0,2%. Ф’ючерси на американські фондові індекси торгуються різнонаправлено і мало змінюються; на європейські – слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси, слабко знизяться.

Очевидно, що основна тема торгів на світових фондових біржах на першу половину 2017 року (або ж принаймні до кінця травня) не змінюється – це гра на підвищення на фоні завищених очікувань росту (економіки - ВВП, прибутків корпорацій) за рахунок політики нової адміністрації США та при все ще низьких відсоткових ставках, які обов’язково цього року помітно зростуть, але пізніше. Далі в другій половині року поки «планується» зниження цін акцій і помітне. Цілком очевидно, що основні учасники світових фондових ринків, американські, наразі уникають занадто швидкого росту фондових індексів США (та і Європи), щоб не вичерпати той невеликий ресурс до червня-травня, який дає їм зараз вже й так сильно завищена в абсолютному відношенні (без відносно до дохідностей облігацій) поточна ринкова оцінка фондового ринку США. Тож, вони розтягують зростання на наступні п’ять місяців, однак прагнучи уникнути і значної корекції, щоб не спровокувати корекцію більшу. Це все підтримується в значній мірі і роздробом, який, як і в більшості випадків слідує в «загальному ключі» і під впливом потоку інформації. Таким чином, не виправдались надії тих трейдерів, хто розраховував на тимчасовому і помітному зниженні цін акцій в США на початку цього року їх докупити, щоб отримати більші доходи, а таких було чимало, якщо не більшість, серед дрібних.

На цьому фоні тема фондових ринків країн, які розвиваються на той же часовий проміжок – трохи менш, як півроку, теж визначена – це зростання. Як основна тема – це скорочення завищеного розриву в оцінках з фондовим ринком США, яка посилюється іншою - зростанням прибутків компаній цих країн – емітентів акцій. Зростання цих ринків буде, ймовірно теж розтягнуте по часу. Найближчою перепоною на цьому шляху є подолання річного максимуму індексу MSCI EM.

Все це затьмарює квартальну за 4-ий квартал 2016 року та річну звітність компаній, яка проявляє себе в динаміці окремих паперів відносно індексів.

На сьогодні динаміка зовнішніх ринків така, яка припускає з більшою імовірністю сьогодні дуже помірковане слабке зниження місцевого ринку акцій. Хоча може бути і по-другому.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 7 февраля 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду