Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 22 февраля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 918,8-0,24%

Вчора індекс Української біржі додав 0,4% після зниження на таку ж саму величину цього понеділка. Тепер технічна картина в індексі – чітка стабілізація після невеликого зниження, яке слідувало за досить значним ростом індикатору. Ситуація на зовнішніх фондових і сировинних біржах для продовження росту місцевого ринку акцій зараз сприятлива.

Вчора знизилось в ціні дві з п’яти індексних акцій УБ. Підросли – три. Найбільший ріст мали за результатами торгів акції «Центренерго» (+1,7%) та «Донбасенерго» (+1,4%).

Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора були на рівні дещо нижчими за середньоденні за останні півроку та рік.

На світових фондових біржах вчора був день росту. Зазначимо, в США – росту вже суто спекулятивного. Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс ще на 0,2%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,6%, прискорив своє зростання, і знову вийшов на свій новий черговий річний максимум. Американські фондові індекси Dow, NASDAQ, S&P 500 і Russel 2000, індекс компаній середньої капіталізації, підросли і всі чотири вийшли на свої нові історичні максимуми. Індекс S&P 500 додав цього вівторка 0,6%. З часу президентських виборів в листопаді 2016 основні  американські фондові індикатори додали порядку 10%, а технічна картина безперервного росту на цьому ринку лише ще раз підтверджує його спекулятивний характер на даний момент. Поточна оцінка цього ринку вже дуже значна і може бути лише частково виправдана поточними низькими ставками.

Вчора Девід Костін Головний стратег по акціям найбільшого і найбільш значимого брокера США Goldman Sachs дав інтерв’ю каналу CNBC в якому підтвердив свій доволі обережний чи, можна сказати, і песимістичний прогноз відносно американського фондового ринку. Він вважає, що цей ринок підросте ще на 0,2% до середини року від поточних значень і потім до кінця року індекс S&P 500 знизиться до значення 2300 – на 2,75% нижче значення вчорашнього закриття індексу у 2365 пункти. Однак більшість інших стратегів більш оптимістична.

Спекулятивний поточний ріст на американському фондовому ринку позитивний і для ринків акцій країн, які розвиваються. В тому числі і для українського. До речі, так само, як і ріст цін на нафту.

Ціна нафти також зросла і наблизилась до 7-и тижневого максимуму, що позитивно для фондових ринків країн, які розвиваються, Згадаємо, що мінімум композитного доларового фондового індексу ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, був досягнутий минулого року 21 січня 2016 через тиждень після того, як був досягнутий мінімум ціни на нафту (15 січня 2016). Після цього і ціни на нафту нафта і ціни акцій країн, які розвиваються почали майже синхронно сильно рости. Історично легко побачити, дуже значну кореляцію цін на нафту і цін акцій країн, які розвиваються. Раніше це була безпосередня залежність. Але зараз, хоча прив’язка цін акцій країн, які розвиваються,  до нафти та сировини в цілому, здавалось би, мала сильно ослабнути, ця сильна кореляція лишається. Більшу частину в індексі MSCI EM займають акції компаній Китаю, Кореї, Тайваню і в цілому азійських країн, більшість з яких які лише споживають сировину. Тому, справа тут не тільки в у впливі на акції таких залежних від сировини країн, як Бразилія, Мексика чи Росія (що має таки має сильний вплив саме по собі), але й, більше, в тому, що ціни на сировину визначаються в тому числі і станом світової економіки, в тому числі, звичайно, США і Європи, вони впливають на рівень інфляції, але і в значній мірі визначаються благополуччям крупних країн, які розвиваються, серед яких, звичайно, перше місце посідає Китай. І тому ріст економіки Китаю одночасно впливає на ціни акцій китайських корпорацій (так само, як і корейських) через їх прибутки, і на ціни на сировину.

До речі мінімум українського фондового індексу був досягнутий 24 березня 2016, через два місяці після мінімуму індексу MSCI EM. Тобто місцевий український фондовий ринок відпрацьовує світові тренди, принаймні в сенсі росту, а також, окремо можна зазначити, звітність місцевих емітентів принаймні з 2-о місячним запізненням.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські і європейські фондові індекси знову в позитивній зоні,. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси підростуть. Індекс MSCI EM зранку додає ще 0,5%.

На цьому позитивному фоні варто очікувати сьогодні на місцевому вітчизняному ринку акцій росту. Хоча, звичайно, може бути і інакше.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 февраля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду