Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 28 февраля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 938,23-0,19%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,8% і підійшов впритул до свого недавнього річного максимуму у 942,6 пункти, не дотягнувши до нього якісь 0,3% чи навіть менше десятих відсотків.

Вчора підросли в ціні чотири з п’яти індексних акцій індексного кошику Української біржі; ціна однієї, «Центренерго», незначно знизилась. Найбільше додали ціни акцій «Донбасенерго» (+2,6%), «Мотор Січі» (+1,8%), Райффайзен банк Аваль (+1,1%).

Характерно, що ріст ціни акцій «Мотор Січі» відбувся, незважаючи на, скажімо так, не дуже позитивні окремі фінансові дані по компанії, опубліковані по цьому емітенту до зборів акціонерів об’явлених на 30 березня. Об’ява та дані були опубліковані в другій половині дня минулої п’ятниці, і по ним можна відносно достовірно відновити більшість ключових показників компанії за 4-ий квартал 2016 та повний 2016 рік. Вони, ці показники, імовірно, уклались в попередній тренд останніх квартальних фінансових результатів «Мотор Січі». Хоча, як показує практика, через процес консолідації даних, фінансові результати по цій компанії дещо уточнюються навіть після зборів акціонерів.

Обсяги торгів акціями на Української біржі в перший день цього тижня дещо не дотягнули до середньоденних за останні півроку та рік.

Вчора на світових фондових ринках був невиразний день. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився цього понеділка на 0,3%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора втратив 0,1%, а широкий фондовий індекс США S&P 500, навпаки, підріс ще на 0,1%, досягши чергового історичного максимуму.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM майже не змінюється. Ф’ючерси на американські фондові індекси торгуються різнонаправлено, але переважно слабко знижуються. Ф’ючерси на європейські фондові індекси додають, що не дивно, враховуючи різну динаміку індексів в Європі та за океаном вчора. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси підростуть. Цікаво, що майже така сама картина була зранку вчора, але за результатами торгів індекс STOXX 600 дещо знизився.

Вчора було опубліковане інтерв’ю Уоррена Баффета, «гуру» фондового ринку США, однієї з найбагатших людей світу, справжньої легенди, який сказав, що фондовий ринок США зараз НЕ знаходиться в зоні «бульки», а навіть знаходиться «на дешевій стороні». Він послався на поточні дуже низькі відсоткові ставки і сказав, що якщо відсоткова ставка по 10-и річним державним облігаціям США протримається на рівні 2,3% ще десять років, то інвестори дуже пожалкують про те, що не придбали зараз акції. От якби ставка по 10-и річним державним паперам США зараз була б 7%, додала людина, яка зробила величезні статки на акціях США, то ринок був би фантастично дорогим. Компанія під його управлінням вклала 20 млрд. доларів США в акції відразу після виборів в США в листопаді.

Однак, справедливості заради, варто додати, що консенсусна думка аналітиків полягає в тому, що дохідність 10-и річних облігацій США зросте з нинішніх 2,4% до 3,0-3,3% до кінця 2017 року, і далі в 2018 та 2019 теж поступово зростатиме. А все через зростання інфляції в США та, відповідно, щонайменше дворазовий підйом (а скоріше триразовий) базової ставки ФРС в США в цьому році. Хоча, ріст ставок буде не швидким і поміркованим. Через ріст ставок, в першу чергу, більшість аналітиків поки не очікують вище за поточне значення фондового індексу S&P 500 на кінець 2017 року, хоча і прогнозують і деяке зростання цього індикатору (а хто ще і значне зростання) в проміжку від сьогодні до другої половини року чи, навіть і пізніше.

Сьогодні основною подією для фондового ринку США, та й багатьох світових ринків є виступ Президента США з програмною промовою в Конгресі.

На цьому фоні можна очікувати, як росту, так і зниження місцевого ринку акцій. Зрозуміло, що місцевий ринок акцій зараз більше тяжіє до росту, і це тяжіння себе дійсно проявить матеріально в помітному рості від поточних рівнів, проте з впевненістю казати, що цей тренд реалізується саме сьогодні не можна, як і не можна стверджувати протилежного.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 28 февраля 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду