Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 1 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 963,1+2,65%

Вчора індекс Української біржі знизився на незначні 0,2% після свого росту на 0,8% днем раніше. Індикатор знаходиться незначно нижче свого недавнього річного максимуму. Вчора знизились в ціні три з п’яти індексних акцій УБ, одна підросла і одна не торгувалась.

Обсяги торгів акціями на Українській біржі цього вівторка були досить малими, навіть, як для останнього часу – значно меншими за середньоденні річні.

Найбільше з індексних паперів Української біржі знизились вчора в ціні акції «Мотор Січі» (-0,9%), що не дивно, враховуючи не дуже хороший чистий фінансовий результат компанії в 2016 році, оголошений минулої п’ятниці до зборів акціонерів. Хоча, компанія, залишилась високоприбутковою.

Вчора на світових фондових біржах був доволі невиразний торговий день, як, до речі, і попередній день. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, продовжив свою, поки, принаймні, незначну корекцію від недавнього річного максимуму і знизився ще на 0,4%. На річному інтервалі цей індекс демонструє ріст у 26%.  Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора підріс на 0,2%, а широкий фондовий індекс США S&P 500, знизився від свого історичного максимуму досягнутого цього понеділка, на 0,26%.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM знижується ще на 0,2%. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси сьогодні зранку підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси підростуть.

Основною подією для фінансових ринків вчора був виступ президента США Дональда Трампа з програмною промовою в Конгресі країни. Від виступу, можливо, хтось чекав деталей плану по стимулюванню економіки США. Однак, не було і чіткості плану, та, мабуть, було небагато і тих хто очікував деталей. Всі, хто слідкує за подіями знають, що зараз між двома групами крупних корпорацій США, які домінують, як роботодавці у виборчих округах, від яких вибрані представники в Конгрес від правлячої Республіканської партії, розгорнулась боротьба коло податкової реформи в США. Конкретніше мова йде про «прикордонний податок», аналог ПДВ на імпорт в Європі. Саме цей податок мав би компенсувати зменшення надходжень за рахунок значного, згідно з проектом податкової реформи, зменшення ставок на прибутки корпорацій. І відсутність єдності порушує всю систему, яка пропонується. Тому, деталі фіскальної реформи, яка вже начебто була відпрацьована, стануть відомі пізніше.

Уточнені дані по ВВП США за 4-ий квартал 2016, опубліковані вчора, співпали з попередніми даними – ріст на 1,9% квартал до кварталу сезонно згладжений в перерахунку на рік (помножений на чотири). Це менше, ніж очікували аналітики – 2,2%.

В результаті зараз фінансові ринки перебувають, як часто пишуть оглядачі, в стані «посидимо та поспостерігаємо». З браком новин до березневого засідання ФРС, фондові ринки торгуються в значній мірі безідейно.

На цьому фоні сьогодні варто очікувати, скоріше, слабкої динаміки та слабкої активності торгів на основній місцевій українській фондовій біржі. Результат може бути, як в одну, так і в другу сторону. Видаються дещо вищими, з зовсім незначною перевагою, шанси на ріст цін місцевих акцій сьогодні за результатами торгів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 1 марта 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду