Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 9 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 942,64-0,46%

Вчора природно місцева біржа не працювала. Однак на переважній більшості світових фінансових бірж (ринків) вчора проходили торги.

Самою знаменною подією на фінансових ринках вчора стало різке зниження ціни нафти відразу на 5-5,4% в залежності від марки або приблизно на USD 3 долари за барель. Зниження формально було спровоковане збільшенням запасів сировини на складах в США. Ця подія не пройшла не поміченою і на фондових ринках. На цьому фоні цілком природно, що композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, сьогодні зранку знижується на 1%. Цей індикатор непогано корелює з ціною нафти, і, навіть зростання ціни сировини сьогодні зранку на 0,6-0,8% (в залежності від марки) не може вирівняти вчорашній її ціновий провал.

Іншою значимою подією для фондових ринків стала вчорашня публікація даних приватної компанії ADP по зайнятості в приватному секторі США. Далі вийшли дуже сильні: в США в приватному секторі створено 298 тис. нових робочих місць в лютому в порівнянні зі 198 тис. очікуваних. Дані ADP попередні, не зовсім точні, навіть для приватного сектору, і зовсім не враховують зайнятості в державному секторі США. Дані Міністерства праці США по зайнятості будуть, як завжди, опубліковані в першу п’ятницю наступного місяця, тобто завтра. Тим не менш, після виходу даних ADP банки Goldman Sachs та UBS вже підняли свою оцінку створення робочих місць в найбільшій економіці світу в попередній місяць (за лютий).

Як не дивно, такі позитивні економічні дані по економіці США розглядаються багатьма, як передвісник невеликих поки складнощів для фондового ринку цієї країни. Наразі згідно з CME Group (товарні біржі та біржі ф’ючерсів Чикаго та Нью-Йорку) шанси на збільшення базової відсоткової ставки в США в березні (засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС відбудеться за тиждень) зросли до 91%. Зростання відсоткових ставок негативно для фондових ринків, оскільки створює їм альтернативу. Єдине, що в найближчі місяці відсоткова ставка по 10-ирічним державним борговим паперам США згідно з абсолютно усіма прогнозами сильно не зросте, а значить ситуація в ці місяці ще буде сприятлива для ринків акцій. Хоча, при цьому і підтверджуючи останній факт, є скептики, які вважають, що ставка по 10-и річним державним бондам США може сягнути 5-6% через два три роки, як наслідок політики нової адміністрації США. Однак, звичайно, це дуже крайній, і, дуже ймовірно, нереальний, погляд на борговий ринок.

До речі, сьогодні відбудеться засідання ЄЦБ. Незважаючи на ріст інфляції в Єврозоні, радикальних змін в м’якій грошовій політиці Європейського Центрального банку поки не передбачається, що позитивно для ринків акцій. Хоча, як кажуть, випадки бувають різні, і все ж необхідно слідкувати і за цим засіданям.

В передсвятковий день 7 березня місцевий фондовий ринок знизився на непоганих обсягах, що дещо перевищили середньоденні за останні півроку рік та півтора. Не сказати, щоб ця новина була дуже приємна. Того дня знизились всі п’ять індексних паперів УБ. Більше всього втратили в ціні акції «Укрнафти» (-2,5%), як дуже сильно зросли в ціні за минулі тижні, та «Центренерго» (-1,9%). Тепер на сильному локальному піку індексу УБ утворила невелика «загогуліна» вниз, що поки не сильно псує технічну картину в індексі місцевої біржі.

Що стосується сьогоднішньої динаміки індексу MSCI EM, то тут вже все було сказано. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси просідають – на американські слабко, на європейські не сильно, але трохи сильніше. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси знизяться.

На цьому не зовсім позитивному фоні для світових ринків акцій, хотілось би бути оптимістом. Проте, в цій ситуації варто порадити трейдерам зберігати спокій, і бути готовими до будь-якого сценарію, включаючи і різкий відскік уверх.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 9 марта 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду