Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 10 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 941,18-0,15%
  

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,5% при зовсім невеликих обсягах торгів. Можливо, останнє – на краще. Цього четверга втратили в ціні чотири з п’яти індексних акцій, підросла – одна. Більше за інші вчора знизились з індексних паперів УБ ціни «Донбасенерго» (-2,3%), та «Центренерего» (- 1,4%).

Західні фондові біржі перед публікацією офіційного місячного звіту по праці в США, що має бути сьогодні, вчора слабко підросли. Обидва широких індекси: загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, та основний фондовий індекс США, S&P 500, додали по 0,1%. А от композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора, сильно знизився, втративши 1,35%. Що стосується останнього то, тут свою негативну роль зігріло різке зниження цін на нафту позавчора та й учора.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси досить сильно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси непогано підростуть. Динаміка індексу MSCI EM, зранку нульова, але по ходу торгів цей індикатор, скоріше за все, буде вже орієнтуватись на поведінку європейського фондового ринку, де сьогодні, дуже імовірно,  все буде благополучно – в плюс. Ціни на нафту також підростають.

Сьогодні основною подією для учасників фондових ринків є (якщо ніщо інше не переб’є цей чинник) має стати публікація звіту по праці в США від Міністерства праці США. Звіт має вийти досить сильним.

Вчора також традиційно для першої середи місяця були опубліковані попередні дані по зайнятості лише приватному секторі США приватної компанії ADP. Далі вийшли дуже сильні: в США в приватному секторі в лютому було створено 298 тис. нових робочих місць в порівнянні зі 198 тис. очікуваних. Дані ADP не зовсім точні, навіть для приватного сектору, але, після їх виходу банки Goldman Sachs та UBS вже підняли свою оцінку створення робочих місць в найбільшій економіці світу за лютий.

Однак, дуже імовірно, в основному, не це рухає зараз фондові ринки. Основні учасники американського та світових ринків акцій хочуть встигнути реалізувати свою основну торгову ідею на проміжку півроку – дуже сильно чи просто сильно (що вже у великій мірі реалізовано) зіграти на підвищення, поки не відбулось зростання відсоткових ставок в США, і для росту цін акцій є певне підґрунтя. «Піднявши» ринок учасники ринків акцій будуть мати істотно вищу базу. Довгі статистичні ряди за найближчі десятиріччя впевнено показують, що фондовий ринок «має хорошу пам'ять», і значення фондових індикаторів в наступні кілька років в значній мірі опираються на їх значення в попередні періоди. А грати на зростання чи на високому ринку набагато простіше та вигідніше, ніж на низькому. Тож, аналітики можуть писати багато опусів на предмет ринку праці в США в поточний момент, але зараз основне для тих, хто визначає ринок, – встигнути, лише встигнути.

Найближча точка відліку для учасників ринку – це наступний тиждень, коли в четвер вперше за тривалий час Комітет по відкритим ринкам ФРС США підніме базову відсоткову ставку в США, і насправді в цьому році почне тривалий цикл нормалізації грошово-кредитної політики в цій країні. Що може втішати «спекулянтів», так це те, що цикл зростання ставок буде дуже довгий – мінімуму три роки, і буде дуже плавний. Тож, головне для них, вони ще можуть грати на підвищення і після першого в цьому році рішення про підвищення базової відсоткової ставки в США. Лише через тиждень чи через два після цього рішення.

На цьому відносно оптимістичному тоні, скоріше за все місцевий ринок акцій сьогодні додасть. Але місцевому трейдеру необхідно бути обережному. Випадки-то бувають різними.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 10 марта 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду