Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 13 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 925,24-1,69%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на незначних 0,15% в протилежність основній більшості світових фондових індексів, які того дня несильно підросли. Обсяги торгів акціями на основній місцевій фондовій біржі минулої п’ятниці підросли в порівнянні з попереднім торговим днем, але залишились набагато меншими за середньоденні за останні півроку, рік та півтора. Чотири з п’яти індексних акцій в останній робочий день минулого тижня знизились, одна – підросла. Динаміка в кожному  індексних паперів Української біржі була минулої п’ятниці слаба, і абсолютна зміна ціни в жодному з індексних паперів на закритті не перевищила 1%. Технічна картина в індексі УБ наразі виплоложування після невеликого зниження.

Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці додав 0,35%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 того дня підріс на 0,1%, та основний широкий фондовий індекс США, S&P 500, додав 0,3%. В останньому із згаданих індикаторів намітився дещо прискорений ріст після його невеликого зниження.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються різнонаправлено; на американські фондові індекси – мало змінюються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться. Індекс MSCI EM, зранку зростає на 0,9-1%.

Основною фундаментальною новиною минулої п’ятниці для світових фондових ринків був очікуваний вихід доволі сильного місячного звіту по праці в США за лютий. Американська економіка додала сильних 235 тис. робочих місць минулого місяця. Погодинна оплата праці за рік збільшилась на 2,8%. Щоправда, хтось, можливо, хотів би бачити дещо вищий останній показник.

Однак це все «минулі новини», яка кажуть аналітики. Основною очікуваною для світових новиною наразі є очікуване засідання на цьому тижні Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Шанси на підвищення базової відсоткової ставки Комітетом в США в березні згідно з CME Group (товарні біржі та біржі ф’ючерсів Чикаго та Нью-Йорку) зараз оцінюються в 93%. Підвищення базової відсоткової ставки буде негативною новиною для ринків, однак темп нормалізації грошово-кредитної політики в США в наступний період буде дуже повільний і не сильно ущербний для ринків акцій.

Наразі в очікування цієї головної новини багато хто звертає увагу на дохідність 10-и річної державної облігації США, яка зараз найвища після президентських виборів в США в листопаді – 2,6%, але нижча за річний максимум 2,8%. Дехто з учасників також звертає увагу не дуже впевнену поведінку акцій малої капіталізації в США, в якості індикатору.

З інших фінансових новин – зниження, після деякого відновлення, цін на нафту.

На цьому тижні учасники ринку звертають також чималу, якщо не велику увагу на політичні події. Цієї середи відбуваються вибори в Парламент Нідерландів і багато учасників фінансових ринків цікавиться, наскільки удасться посилити там свої позиції популістам та євроскептикам. Хоча, звичайно, основною політичною подією найближчого часу вважаються президентські вибори у Франції в квітні. Звертають увагу учасники ринку і на перебіг голосування по Закону по Brexit в Парламенті Великобританії. В понеділок також розпочинається візит канцлера ФРН Ангели Меркель в США. Американських учасників фінансового ринку турбують події коло Північної Кореї. Навряд чи всі ці очікування є зараз дуже позитивними для ринків акцій.

На цьому неспокійному фоні можна очікувати продовження в’ялої динаміки на місцевому ринку акцій з будь-який результатом. Хоча, з іншої сторони, своя власна суто технічна картина в індексі УБ, начебто, вказує і на певну і не зовсім малу можливість різкого зростання основного місцевого фондового індикатору. Трейдерам, видається, необхідно враховувати можливість обох сценаріїв.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 13 марта 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду