Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 14 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 932,77+0,81%

Вчора індекс Української біржі знизився на суттєвих 1,7% в протилежність основній більшості світових фондових індексів, які того дня підросли. До кінця «суто ззовні» незрозуміла причина зниження: чи то внаслідок занадто швидкого росту на УБ в минулі торгові сесії, хтось вирішив зафіксувати прибутки і продавав частину акцій, чи то індекс з запізненням відреагував на невелику корекцію в композитному доларовому фондовому індексі ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, чи то на індикатор УБ вплинула певна політична нестабільність в нашій країні, яка останніми тижнями та днями посилилась. А може все склалось разом. Технічна картина в індексі УБ зараз - зниження від вершини.

 Цього понеділка втратили в ціні всі п’ять індексних акцій Української біржі. Більше за інші знизились ціни з індексних паперів: «Укрнафти» (-4,2%), «Центренерго» (-3,0%) та «Донбасенерго» (-2,4%).

 Обсяги торгів акціями на Українській біржі цього понеділка суттєво підросли в порівнянні з попередніми двома торговими днями, і були на приблизно рівні середньоденних за останні півроку, рік та півтора.

 Вчора, як в же зазначалось, на світових фондових ринках був в основному позитивний день. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав відразу 1,3%. Цей індикатор намітив різке відновлення після відносно невеликої негативної корекції. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора підріс ще на 0,4%.  Широкий фондовий індекс США S&P 500 цього понеділка додав символічні 0,04%.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються. Ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються переважно в плюсі. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться, але переважно несильно підростуть. Індекс MSCI EM, зранку зростає ще на 0,3%.

 Основною подією для світових фінансових ринків (включаючи й український) є дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, яка починається сьогодні. З дуже великою імовірністю Комітет прийме рішення про перше цього року (з імовірних трьох) підвищення базової відсоткової ставки в США. Рішення буде оголошено в середу, вже після завершення торгів в Україні і буде відображене в цінах українських акцій в четвер. Підвищення відсоткових ставок негативна подія для фондових ринків, оскільки створює їм альтернативу.

 Враховуючи вчорашнє несподіване різке зниження фондового індикатору України, трейдерам акціями на УБ сьогодні слід залишатись дуже обережними та пильними, готовими для будь-якого розвитку подій. Однак, їм також не слід забувати, що після різкого зниження на фондових ринках дуже часто наступає і різке зростання.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 14 марта 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду