Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 15 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 930,65-0,23%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,8% після суттєвого на 1,7% зниження цього понеділка. Однак «в моменті», і навіть більше, десь з півгодини в середині вчорашнього дня, ріст на УБ складав 1,8% і виглядів, як різкий відскік. Тут свою роль імовірно зіграло те, що індикатор позавчора знизився до певного рівня середньострокової підтримки. Що стосується факту відносно поміркованого росту на Українській біржі за результатами вчорашньої торгової сесії, то, імовірно, відносно поміркованій динаміці свого росту індикатор УБ завдячує вчорашньому невеликому зниженню на основних західних фондових біржах.

Тепер технічна картина в індексі УБ – відскік на зниженні, який залишає питання, з точки зору «малюнку» торгів, стосовно майбутньої динаміки цін місцевих акцій.

Найбільше за результатами торгової сесії цього вівторка з індексних акцій підросли в ціні акції Райффайзен банк Аваль (+2,2%) та «Донбасенерго» (+1,4%). Власне акції банку і внесли левову частку у вчорашній приріст індексу УБ.

Обсяги торгів на Українській біржі вчора  суттєво знизились в порівнянні з попереднім днем і склали близько 60% середньоденних за останні півроку та рік.

Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, додав поміркованих 0,15% після різкого відскоку попереднього дня відразу на 1,3%. Відскік наверх після зниження в цьому індексі пригальмував. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, як і широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора знизився на 0,3% після їх росту. Серед причин вчорашнього зниження індексу S&P 500 називається, в тому числі, зниження ціни на нафту, яка, до речі, на інформації про запаси в США сьогодні відскочила трохи наверх.

Однак основними подіями вчора і цієї середи для фінансових ринків є по-перше, початок дводенного засідання Комітету по відкритими ринкам ФРС США, а по-друге парламентські вибори в Нідерландах. За результатами засідання, як очікується, сьогодні увечері за київським часом Комітет ФРС об’явить про перше в березні, з очікуваних трьох в цьому році, підвищення базової відсоткової ставки в США, що негативно для фондових ринків. Однак, дуже повільний поміркований темп нормалізації грошово-кредитної політики в США не тільки сильно пригальмує, але й віддалить на кілька кварталів свій відчутний негативний вплив на ринки акцій.

Вибори в консервативних Нідерландах, де наразі дуже сильні антиемігрантські настрої серед населення, бачаться багатьма в якості лакмусового папірця для продовження чи поступового припинення поступу політичних популістів правих поглядів в Європі та світі.

Вчора, Бюджетне управління Конгресу США, маловідомий широкій публіці, навіть в США, але дуже важливий авторитетний федеральний експертний орган при американських законодавцях, без висновків якого (незалежно від їх змісту) не приймається жоден законодавчий акт в США, який стосується державних фінансів цієї країни, дав висновок по проекту запропонованих республіканцями змін до системи фінансування охорони здоров’я в США. Згідно з висновком 14 млн. американців будуть наступного позбавлені медичного страхування у разі прийняття змін до закону відомого, як Обамакеа, в порівнянні з діючим законодавством. До 2026 року ця кількість зросте до 26 млн.. Цей приклад показує, наскільки складно, повільно і виважено, доведеться навій адміністрації США (уряду) та Конгресу США, де зараз переважає республіканська партія, приймати багато обіцяні нею, президентом США, радикальні зміни до економічного законодавства країни. Цей процес може затягнутись на півтора роки і дасть позитивний ефект ще й не відразу, усвідомлення чого інвесторами через кілька кварталів призведе до досить відчутного негативного ефекту для фондового ринку США та й в усьому світі.

Нагадаємо ще раз, ціни американських акцій після виборів в листопаді зросли на 10%, зараз знаходяться на дуже високому абсолютному рівні, і підтримуються дуже низькими відсотковими ставками, завдяки відносно низьких ставок ще прийнятною кимось відносною довгостроковою дохідністю.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси помітно підростають. Ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються теж в плюсі. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси слабко підростуть. Індекс MSCI EM, зранку зростає ще приблизно на 0,15%.

На цьому фоні варто очікувати продовження невиразної динаміки на вітчизняному ринку акцій. Незначно більш імовірним сьогодні видається слабкий плюс і на місцевому вітчизняному ринку акцій. Однак, ця перевага в імовірності росту в порівнянні зі зниженням незначна, а динаміка на ринку, імовірніше за все, буде слабка. Можливий розворот ринку і донизу. Тому ставлячи на слабке зростання, трейдерам необхідно страхуватись.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 15 марта 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду