Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 16 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 935,38+0,51%
Вчора індекс Української біржі знизився на 0,2% на фоні експірації березневого ф’ючерсу. Це зниження, однак, варто зазначити, відбулось в протилежність вчорашньому росту на переважній більшості основних світових фондових бірж. Не варто говорити про вчорашні обсяги торгів акціями на УБ, вони традиційно для дати експірації «зашкалювали» в порівнянні зі звичайними на цій біржі. Найбільше з місцевих акцій вчора підросли в ціні з індексних паперів Української біржі акції «Укрнафти» (+1,9%), найбільше знизились в ціні акції «Центренерего» (-1,2%) та «Мотор Січі» (-1,2%).


Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, додав ще один раз, як і днем раніше, поміркованих 0,15%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,4%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора несподівано додав досить багато - 0,8% досягши значення 2385, яке лише на 11 пунктів або 0,5% нижче історичного максимуму цього біржового індикатору.

Вчора для фінансових ринків було дві значимі події: перше в цьому році підвищення Комітетом по відкритим ринкам ФРС США базової відсоткової ставки в США та парламентські вибори в Нідерландах. На виборах перемогу отримала Ліберальна партія діючого прем’єра і інші про європейські партії, а праві популісти зазнали суттєвої поразки.

ФРС підняла базову ставку по федеральним фондам до діапазону 0,75-1%, як і очікувалось (середньозважену цільову ставку по міжбанківським кредитам, які видаються банками один одному для виконання норми резервування ФРС по пасивним операціям для коштів на коррахунках в банках ФРС; ставка регулюється регіональними банками ФРС операціями купівлі-продажу державних цінних паперів на відритому ринку). Рішення було прийнято при одному голосі «проти».

Учасників фінансового ринку приємно здивувала відносно м’яка риторика заяви Комітету після рішення. Більшість очікувало більш жорсткої заяви. Це, разом зі зростанням цін на нафту спричинило і зростання цін акцій і деяке зменшення дохідностей державних цінних паперів США. Однак, всі вважають, що дохідності облігацій США суттєво підростуть після наступних двох підвищень ставки в цьому році. Опубліковані окремо вчора дані по споживчій інфляції в США показали приріст її темпів до 2,7% в порівнянні з минулим роком. Це найбільший приріст з березня 2012. Базова споживча інфляції (без урахування вартості палива та їжі зросла на 2,2%).

Ліберальна партія в Нідерландах легко обійшла популістську праву Партію Свободи на чолі з Вайлдерсом. Цьому, як пишуть оглядачі, до певної міри допомогли політичні складнощі нового президента США Дональда Трампа та успішне розв’язання кризи у відносинах Нідерландів з Туреччиною діями прем’єра Марка Рютте. Найбільш імовірно він збереже за собою цю посаду. Ліберальна партія отримала 33 місця зі 150 в Парламенті Нідерландів, Партія Свободи - 20, по 19 місць отримали про європейські партії Християнських демократів та центристська Д66. Значної поразки зазнала Лейбористська Партія, яка зараз входить до правлячої коаліції. Перемовини щодо формування коаліції та уряду в Нідерландах затягуються на місяці. Вайлдерс, щоправда, заявив, що він не залишить спроб прийти до влади в майбутньому, і це, за його словами, йому може вдатись.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та на американські фондові індекси помітно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси суттєво підростуть. Індекс MSCI EM, після вчорашнього росту в США зранку зростає на сильні 1,8%.

На цьому оптимістичному фоні варто очікувати суттєвого росту цін акцій і на місцевому українському фондовому ринку. Хоча, не забуваємо, буває всяке.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 16 марта 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду