Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 31 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1042,06+1,11%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгової сесії підріс ще на 2,5% після невеликої зупинки позавчора та після росту за попередні чотири торгові дні на 8,1%. Технічна картина в індексі Української біржі зараз – дуже переконливий швидкий і значний ріст.

Взагалі то, важко повністю пояснити вчорашній ріст на місцевому ринку акцій вчора, хіба що тим же вчорашнім невеликим ростом на західних фондових майданчиках. Трейдерам, які навчаються і трейдерам не тільки по акціям, принаймні перші два роки рекомендується вести щоденник в якому вони б за результатами попередньої торгової сесії чи з урахуванням в тому числі кількох попередніх торгових сесій записували причини, по яким, на їх думку, відбулась зміна ціни активів (цін акцій, облігацій чи біржових сировинних товарів), якими вони торгують чи збираються торгувати на біржах чи поза біржами. Відверто кажучи, вчора був один з небагатьох днів, коли автору цього огляду, який слідкує за різними фінансовими ринками не перший рік, було б нічого записати до такого щоденника. Хоча, на місцевому українському фондовому ринку таке траплялось вже не один раз. Було кілька разів сильне падіння ринку, яке потім пояснювалось продажем акцій крупним учасником ринку на мало ліквідному ринку, і кілька сильних зростань, які пояснювалися потім або ж такою сильною купівлею або ж просто відновленням ринку після його сильного падіння. На початку року дійсно думалось, що місцевий ринок акцій підросте до тих же значень, що і сьогодні і, навіть, помітно вище, але це мало б відбуватись в синхронізації з рухом на інших фондових ринках та на фоні зменшення ризиків в Україні, і дещо більш позитивних річних результатів емітентів, ніж об’явлені до сьогодні, а також на фоні кращих макроекономічних очікувань. Поки радикальне зменшення ризиків на фінансових ринках взагалі, та й в Україні, зокрема, ще не має місце в тій мірі як очікувалось, чи то має, але – менше, а фінансові результати місцевих емітентів не такі вже й хороші, яку думалось на початку року. Місцева макрокартина – теж більш сумнівна. Хоча, про великі дивіденди Райффайзен банк Аваль в минулих оглядах писалось не раз.

Вчора зросли в ціні чотири з п’яти індексних акцій УБ, причому всі чотири, більше, ніж на 1%. Знову більше всіх, і досить сильно зросли в ціні акції Райффайзен банк Аваль – на 5,8% (дивідендна дохідність по цим паперам відповідно знизилась до 26,6% по біржовому курсу). Акції «Укрнафти» додали вчора в ціні 1,5%, акції «Донбасенерго» теж 1,5%, акції «Центренерго» підросли на 1,4%.

Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора значно підросли в порівнянні з попередньою торгової сесією, і десь приблизно в два з половиною рази перевищили середньоденні обсяги за останні півроку, рік, півтора. Треба додати, що більша частина цього обсягу, чи, точніше, переважна більша частина цього обсягу, припала на акції банку. От що роблять хороші дивіденди та хороша фінансова звітність.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,5% і вийшов на свій новий річний максимум у 380,5 пунктів. Широкий фондовий індекс США S&P 500 цього четверга підріс на 0,1%. Вчорашньому росту на біржах США допоміг ріст цін акцій банків. Американський індекс високотехнологічних компаній NASDAQ вчора теж підріс і вийшов на свій новий історичний максимум. Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на незначні 0,25%. Фондовий індикатор MSCI EM продовжує перебувати коло свого яскраво вираженого річного максимуму і коливався коло нього останні дні, то слабко знижуючись, то слабко підростаючи.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та на американські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси несильно знизяться. Індекс MSCI EM зранку втрачає помітні 0,7-0,8%.

Місцевий український фондовий продовжує на сьогодні залишатись загадкою. Сильний ріст останніх днів, який, який, здається, мав би продовжиться, вступає в протиріччя з невеликою сьогоднішньою негативною корекцією на світових фондових ринках. Трейдерам акціями на Українській біржі, мабуть, в такій ситуації, варто бути готовими до будь-якого розвитку подій і вибрати нейтральну позицію, включаючи, як готовність до росту місцевого ринку акцій, так і до його невеликої негативної корекції.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 31 марта 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду